Tirsdag var årets første vinterdag, og nattefrosten meldte seg umiddelbart i Trondheim. Snøen derimot lar vente på seg. Men skulle den komme er Trondheim bydrift forberedt.

Startet torsdag

I dag (torsdag) starter Trondheim bydrift sin beredskapsordning for brøyting, salting og strøing av veier som driftes av bydrift.

- Totalt er det cirka 860 kilometer med vegnett, hvorav 728 kilometer er kommunale veger. Av disse igjen er det 180 kilometer med kommunale gang- og sykkelveier, sier Randi Sesseng Aas som er produksjonssjef i Trondheim bydrift, vei.

I vinter har hennes avdeling cirka 60 millioner kroner til rådighet.

* Cirka 47 millioner kroner for det kommunale vegnettet

* Cirka 10 millioner kroner for fylkesvegnettet

* Cirka 2 millioner kroner for riksvegnettet

- Spesielle fokusområder for årets vinter er universelt utformede områder/objekter (det vil si at alle steder skal nås av alle, journ.anm), myke trafikanter, trygg skoleveg for de yngre trafikantene, støvdemping og forutsigbarhet for kollektivtrafikken, forklarer hun.

- Hva omfattes av vinterdrift?

Vinterdrift uansett

- Brøytestikk, brøyting, strøing av sand, salting, etterrydding/bortkjøring, siktrydding og støvdemping. Standarden for vinterdrift er bestemt av veikategori og trafikkmengder.

Fjorårets vinter gikk ikke inn som den med mest snø i historien. Hva skjer hvis det ikke blir snø i år?

- Selv om det ikke snør er det kostnader i forbindelse med vinterdrift som til blant annet støvdemping, preventive tiltak for å forhindre glatt vegbane og beredskapskostnader for maskiner og personell.