– Vi gjorde funn på bombematerialet som samsvarer med siktedes DNA, sier politiadvokat Bente Bøklepp ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ifølge fengslingskjennelsen har siktede forklart at det var andre som faktisk plasserte bomben på stedet. 34-åringen er siktet for medvirkning til forsøk på legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.

Bomben ble funnet under en bil på en parkeringsplass på Tiller den 10. november.

– Vi jobber med å finne ut hvem det er som kan ha hatt motiv for å skade bileieren, sier Bøklepp.

Siktede ble i går fengslet i fire uker med brev og besøksforbud. De to første ukene av fengslingsperioden må han tilbringe i fullstendig isolasjon.

Politiet opplyser at bomben hadde stort skadepotensial.

– Kraftige saker

Bileieren sier til Adresseavisen at bomben besto av en propanbrenner som sto og brant ved siden av en propanflaske, samt to ståltermoser med krutt

– Det var kraftige saker. Om den hadde gått av kunne den tatt livet av flere mennesker. Hvis noen skal ta meg, skjønner jeg ikke hvorfor de ikke bare banker på døra mi, sier 38-åringen.

Bileieren vitnet i fjor i en av rettssakene mot den antatte lederen for Hells Angels i Norge, Leif Ivar Kristiansen (52). Kristiansen ble blant annet dømt for å ha presset 38-åringen for penger i februar 2009. I slutten av januar i år ble en 33 år gammel mann dømt til samfunnsstraff for å ha truet bileieren på vegne av den antatte HA-lederen.

Fornærmede i bombesaken vitnet om møtet med 33-åringen i rettsaken mot Kristiansen i fjor. Mens rettssaken pågikk ble mannens bil beskutt med hagle på Heimdal. Politikilder sa da til Adresseavisen at de mente skyteepisoden kunne knyttes til den pågående straffesaken.

Tre kilo hasj

En rekke av mannens eiendeler er dessuten blitt utsatt for hærverk. Først skal han ha blitt frastjålet en bil, som senere ble funnet totalvraket på Klett. En annen bil fikk vindusrutene knust. Mannens motorsykkel ble flyttet og veltet. I tillegg skal noen ha gjort innbrudd i to boder mannen disponerte i blokka der han bor.

10. november ble det funnet en hjemmelaget bombe under 38-åringens bil. Mannen mener plasseringen av bomben var et drapsforsøk.

Foruten bombesiktelsen, er 34-åringen også siktet for oppbevaring av tre kilo hasj. Stoffet ble beslaglagt da mannen ble pågrepet onsdag i denne uken.

Tiltalt i Mongols-sak

I løpet av drøy uke i starten av november skjedde en rekke voldsepisoder i Trondheim som politiet knyttet til grupperingen Mongols. Flere ble pågrepet, varetektsfengslet og senere tiltalt i forbindelse med dette. 34-åringen som nå er tatt i bombesaken er en av mennene som sitter på tiltalebenken når den såkalte Mongols-saken starter i Sør-Trøndelag tingrett 12. mars. Sammen med to andre menn er han tiltalt for ran og legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

10. november i fjor skal mennene ha oppsøkt en mann på Heimdal. 34-åringen og en 22-åring skal ifølge tiltalen ha sparket og slått fornærmede i kroppen og mot hodet. Da mannen lå på bakken skal de ha bøyd tre av hans fingrene bakover. De skal deretter ha tatt 4000 kroner fra bukselomma til fornærmede, før de kjørte fra stedet.

Påtalemyndigheten mener at mennene kort tid etter voldsepisoden oppsøkte fornærmede igjen – denne gangen i mannens leilighet. Der skal de ha ranet til seg 17000 kroner i kontanter. Fornærmede fikk hjernerystelse, blått øye og brudd i nesebenet som følge av volden.

Advokat Christian Wiig som forsvarer 34-åringen, ønsker foreløpig ikke å kommentere verken tiltalen eller siktelsen, før han har fått konferert med sin klient.