Hendelsen fant sted 1. oktober i fjor like utenfor inngangen til Trondheim Torg kjøpesenter. Mens kompisen sto og jobbet utenfor inngangen til kjøpesenteret, gikk mannen inn og kjøpte et 30 centimeter langt skrujern. Skrujernet ble kort tid etterpå brukt som stikkvåpen, da han angrep kompisen bakfra.

Ifølge dommen fra Sør-Trøndelag tingrett forsøkte han gjentatte ganger å stikke kompisen med skrujernet, men traff bare én gang. Kompisen ble truffet i hodet og begynte å blø kraftig, men fikk ikke livstruende skader.

Angrepet skjedde midt på formiddagen, og fullt av folk ble vitner til hendelsen.

Begynte å slåss

Dommen ble avsagt i Sør-Trøndelag tingrett mandag. Av denne går det frem at mannen i 30-årene og den fornærmede hadde en pågående konflikt forut for hendelsen.

Dagen før angrepet med skrujernet havnet de to i et basketak i den tiltaltes leilighet. Grunnen skal ha vært at fornærmede skyldte tiltalte penger.

Senere på dagen kom fornærmede tilbake til tiltaltes leilighet, denne gangen sammen med en bekjent. Det ble utøvd vold og fremsatt trusler under besøket, og det hele endte med at tiltalte måtte ringe 113, og bli hentet av ambulanse.

Kjøpte skrujern

Dagen etter dro tiltalte ned til Torvet i Trondheim sentrum. Der traff han på kompisen, som skal ha skjelt ham ut og grepet ham i skulderen. Etter dette gikk tiltalte inn på en butikk på kjøpesenteret, og kjøpte et 30 centimeter langt skrujern.

Han dro deretter til arbeidsgiveren sin, hvor også fornærmede arbeidet. Da tiltaltes sjef sa at han ikke ville bli en del av konflikten, gikk tiltalte ut, trakk opp skrujernet og stormet mot Torvet, hvor fornærmede sto og arbeidet utenfor inngangspartiet til kjøpesenteret.

I dommen står det at angrepet på fornærmede skjedde bakfra, og at det kom overraskende på ham. Tingretten skriver at mannen i 30-årene var ruspåvirket da angrepet fant sted.

På tross av gjentatte utfall mot fornærmede, falt ingen av de to i bakken under basketaket som oppsto. Det var ansatte fra den tiltalte og fornærmedes arbeidsgiver som fikk skilt dem fra hverandre.

Dømt til seks måneder

Saken kom opp i Sør-Trøndelag tingrett i november. Den opprinnelige siktelsen var drapsforsøk, men forut for rettssaken ble siktelsen endret til legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.

Den tiltalte erkjente ikke straffskyld etter angrepet, men hevdet at det skjedde i nødverge, i og med at han var blitt angrepet av fornærmede tidligere. Tingretten har avvist dette.

I tillegg til voldsutøvelsen inneholdt også siktelsen trusler mannen skal ha fremsatt mot ansatte ved Trondheimsklinikken. Han har også innrømmet å ha brukt og oppbevart narkotika ved to forskjellige anledninger.

Tingretten har dømt mannen til seks måneders fengsel. Tiltalte har tatt betenkningstid for hvorvidt han ønsker å anke dommen.