Etter planen skal Vinmonopolet være på plass på Migosenteret på Byåsen i november i år. Men da må eieren Nye Castelar Eiendom skynde seg å skaffe penger.

Prosjektet krever et tilbygg på 480 kvadratmeter på østsiden av senteret.

Nye Castelar Eiendom har skrevet en intensjonsavtale med Vinmonopolet om at de innen 1. juni skal kunne vise at de har finansieringen i orden.

Ballen hos eierne

– Først da vil vi få svar på om vi går videre med dette prosjektet eller ikke. Innen den tid kan begge parter trekke seg fra avtalen, opplyser distriktssjef Jan Ivar Brevik ved Vinmonopolet.

Han sier at ballen nå ligger hos eierne av Migosenteret.

– Hva skjer hvis finansieringen ikke kommer på plass?

– Inntil videre forholder vi oss til at vi vil få et svar i juni. Men vi vil uansett fortsette jobben med å få til en butikk på Byåsen. Egentlig skulle vi ha fått til en etablering allerede i 2010. Men Byåsen har vist seg å være en utfordrende bydel når det gjelder butikklokaler, sier distriktssjefen.

– Når lokalene først kommer på plass, skal vi imidlertid ikke bruke lang tid på å få utsalget oppe å gå, legger Brevik til.

Økonomisk nedtur

Fjoråret var en økonomisk nedtur for Migosenterets eier, Nye Castelar Eiendom. Den siste eiendomsrapporten som kom ut i november viser at verdiene i fondet har stupt. Total avkastning for investorene som satset på Nye Castelar Eiendom har vært på minus 47,8 prosent siden oppstarten i 2006.

I den siste rapporten skriver forvalteren Castelar Corporate Finance at styret fortløpende vurderer å selge eiendommene i porteføljen slik at kapitalen kan betales tilbake til aksjonærene. Dette betyr at også Migosenteret vurderes solgt.

Ole-Tobias Kjølleberg i Nye Castelar Eiendom sier at selskapet er i god dialog med Vinmonopolet om etablering av polutsalg.

– Vi regner med å få en avklaring innen høsten om vi får til dette eller ikke. Vi håper og tror at det ordner seg. Et polutsalg vil være en berikelse både for Migosenteret og nærområdet. Men per dags dato kan vi ikke garantere noe, sier Kjølleberg.

– Siste halvår ble temmelig svart for Nye Castelar Eiendom. Hvordan går det med dere nå?

– Det er en del forhold i markedet som gjør at fondet rammes, så situasjonen er ikke ideell for oss akkurat. Men vi gjør alt for å bedre situasjonen.

Kjapp byggetid

Basale AS forvalter eiendommen Migosenteret på vegne av Nye Castelar Eiendom.

– Det er kun pengene det står på nå. Når dette er på plass, regner vi med å kunne gå i gang umiddelbart. Det dreier seg om et enkelt tilbygg med kjapp byggetid, sier Per-Tore Støen, regiondirektør i Basale AS.

I tillegg til det nye tilbygget ønsker gårdeier, Nye Castelar Eiendom, å revitalisere de eksisterende fellesarealene samt fasaden på senteret.

– Kommunen har også stilt noen krav om blant annet et helhetlig uttrykk på senterets fasade, opplyser Støen.

Hvis ikke pengene kommer på plass, kan det ta tid før byåsingene får polutsalg. Foto: TROND OLA TILSETH