De må sitte i innesperret frem til saken starter på nytt den 29. mars. Det var sist torsdag at Sør-Trøndelag tingrett besluttet å utsette rettssaken i to uker.

Bakgrunnen er at tre sentrale vitner ikke møtte for å forklare seg i retten. Domstolen besluttet at alle de tre mennene skal avhentes, men hittil er bare to av vitnene pågrepet av politiet.

Særlige tilfeller

Saken vitnene skulle forklare seg om er en grov voldsepisode som fant sted 12. november i fjor i en bolig på Byåsen. Her skal to personer ha fått kraftig juling. Den ene skal blitt slått med hammer, mens den andre skal ha blitt slått med et støvsugerrør, en glassflaske og et pistolskjefte.

– Når vitnene ikke møter kan retten beslutte at de skal avhentes. I henhold til straffeprosessloven kan de også i særlige tilfeller sitte i varetekt frem til hovedforhandling starter, sier politiadvokat Bente Lind til adressa.no

Episoden på Byåsen er ett av flere tiltalepunkter mot tre menn på henholdsvis 22, 31 og 34 år. De er tiltalt for ran og grov vold. 34-åringen er også tiltalt for narkotikaforbrytelser.

Voldsepisodene fant sted i november i fjor og knyttes av politiet til etableringen av Mongols i Trondheim. Politiet betegner grupperingen som kriminell.

- Dro til Spania

Adresseavisen hadde fredag et intervju med et av vitnene som ikke møtte opp til rettssaken. Mannen hevder selv han hadde en rolle som rekrutteringssjef for Mongols i fjor, men at han ikke lenger har noe med grupperingen å gjøre.

– Grunnen til at jeg ikke har møtt opp i retten er at jeg har oppholdt meg i Spania siden mandag. Dette ringte jeg og varslet om før rettsaken startet, sa mannen til Adresseavisen.

Foto: TROND OLA TILSETH