Kommunalråd Kristian Dahlberg Hauges (Frp) sier at han mener flertallsvedtaket ikke går langt nok og følgelig ikke vil gi noen effekt. Frp ønsker et generelt forbud mot tigging, men dette forslaget falt.

Får ikke overnatte i parker

Det vedtatte forslaget ble fremmet av kommunalråd John Stene (Ap), med SV, KrF, Sp og H som medforslagsstillere. Politikerne ber politiet påse at parker og offentlige rom ikke blir benyttet til overnatting. Tomgangskjøring i Midtbyen, spesielt om natten, skal ikke forekomme.

Meldeplikt

Formannskapet ønsker også en innskjerping av politivedtektene når det gjelder meldeplikt. I samarbeid med politiet skal rådmannen vurdere tiltak dersom man ikke ser en bedring. Rådmannen er nå pålagt å fremme forslag til nye vedtekter tilpasset endringer i politilovens paragraf 14 som blir vedtatt om kort tid. Her blir det etter alt å dømme åpnet for regulering av tiggingen, både tid og sted.

Rådmannen blir også pålagt å sørge for høy standard på rydding og renhold av parker og gater i Midtbyen. Målet er økt trygghet og redusert uønsket aktivitet. Tilbudet om hygiene og rene klær skal videreføres.