På besøk hos datteren på Ranheim i Trondheim fikk Turid Olsen seg et lite sjokk da hun skulle spise kokt egg til frokost mandag morgen.

- Jeg hakket av toppen og så gul hvite. Lenger ned så var det noe som nesten så ut som kyllingkjøtt, sier Turid Olsen til Adressa.no.

Blir ikke egg i morgen

Hun forteller at kartongen med Prior-egg ble kjøpt på Kiwi-butikken på Ranheim, og at best før datoen var 9. mai. Mattilsynet  ble også varslet.

Turid Olsen tror ikke hun vil være spesielt ivrig på egg med det første.

- Det ble ikke noe egg i dag, og jeg tror ikke det blir noe egg i morgen heller, sier hun.

- Plommen har bristet

Selv om Olsen er sikker på at egget hadde kommet for langt i prosessen til å bli lagt i en kartong, mener Nortura at det er snakk om at plommehinna har bristet inni egget.

- Det har ført til at hvitte og plomme har blandet seg. Det er umulig å si når det kan ha skjedd, da det ikke er noe som vil synes på gjennomlysning eller detektortest, sier informasjonssjef Ellen Flø Skagen i Nortura.

Hun beroliger med at egget er ufarlig å spise.

- Det er i alle fall sikkert at dette ikke er et befruktet egg/kyllingfoster. Da ville vi sett både blodårer, antydning til nebb, hjerte, øyne og fjør, mener Flø Skagen.

Turid Olsen mener egget hadde noe som så ut som kyllingkjøtt i seg, mens Nortura mener det kun var plommen som hadde bristet. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN
Det uappetittlige egget kom fra Prior og ble kjøpt på en Kiwi-butikk på Ranheim. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN