En kvinne ble sendt til sykehus etter bussvelt på Spongdal i Trondheim. Sykepleierstudent Lena Lundhaug (22) kom til stedet like etter ulykken.

– Da jeg kom frem lå bussen på siden i grøfta. Det første jeg tenkte var at jeg håpet den ikke var full av folk. Heldigvis var det bare to personer inne i bussen, forteller Lundhaug.

Noen arbeidskarer hadde fått åpnet et av bussvinduene. Dermed kunne sykepleierstudenten krype inn og hjelpe kvinnen som lå skadet inne i bussen.

- Lå i gjørma

– Bussen hadde landet oppå et tre og hun lå oppi gjørma med treet under seg. Det så helt forferdelig ut, og det er ganske ufattelig at det gikk så bra med henne som det gjorde. Så vidt jeg kunne se hadde hun bare lettere skader. Men jeg kan ikke utelukke at hun hadde indre blødninger eller liknende. Jeg snakket også med sjåføren og han fortalte at det var et vindkast som sendte bussen ut i grøfta, sier Lundhaug.

Selv er hun sykepleierstudent. Og tilfeldighetene ville det slik at hun nylig har vært med på en øvelse, som nettopp handlet om en bussvelt.

– I øvelsen var det mange flere offer. Vi hadde spesielt fokus på førstehjelp, sier Lundhaug.

Øvelsen er ikke den eneste erfaringen hun selv har med trafikkulykker fra før.

– Jeg har også selv vært med på en bilvelt, så jeg vet hvor fort det kan skje, sier sykepleierstudenten,

- Min plikt

22-åringen satt på bilen til foreldrene sine, og var på vei til Byåsen da de passerte ulykkesstedet i Spongdal i morges.

Moren Solveig Lundhaug er stolt av datteren.

– Lena sa med en gang «Jeg må inn og hjelpe til. Det er min plikt», forteller moren

– Men det er egentlig uavhengig av om man er sykepleier eller ikke. Alle som kommer til et ulykkessted må gjøre det de kan for å hjelpe til, sier Lena Lundhaug.