Frps kommunalråd, Elin Marie Andreassen, føler seg provosert over SV og Rødts forslag om å endre skjenkebestemmelsene i Trondheim slik at utesteder som tilbyr stripping og toppløs servering ikke lenger skal få skjenke alkohol.

- Misbruker bestemmelsene

- SV og Rødt ønsker med sitt forslag å tvinge en næring de ikke liker i kne. Det er å misbruke skjenkebestemmelsene. Når voksne besøker utesteder for å se på at andre voksne underholder i form av striptease, så er det etter min oppfatning noe som verken SV eller Rødt har noe med. Så lenge utestedet driver innenfor loven. Man kan ikke bruke kommunens skjenkepolitikk for å stanse dette, sier Andreassen.

Det var tirsdag at SVs bystyrerepresentanter Kenneth T. Kjelsnes, Ingrid Marie Sylte Isachsen og Rødts Ragna Vorkinnslien lanserte et forslag om å endre skjenkebestemmelsene i Trondheim. Saken skal behandles på neste bystyremøte. De tre forslagsstillerne ønsker å nekte utesteder som driver med striptease, erotisk dans og toppløs servering muligheten til å få servere alkohol til sine gjester.

- Dette vil i praksis være å innføre et forbud mot stripping, og det er jeg instinktivt motstander av. Jeg har ingen problemer med at utesteder i denne byen tilbyr stripping og lignende aktiviteter som en del av underholdningstilbudet. Både de som ønsker å danse rundt en stang og ta av seg klærne, og de som ønsker å se på det, må få lov til å gjøre det. Dette er en lovlig form for underholdning, og som blir stadig mer akseptert, sier Andreassen.

- Styre folks liv

Frps kommunalråd mener forslaget er et klassisk eksempel på sosialister som vil styre folks liv.

- Med sitt forslag reduserer SV og Rødt stripping til noe som kun handler om kropp og nakenhet, mens det i realiteten også er en prestasjonsbasert uttrykksform, som krever både god fysikk, kroppsbeherskelse og trening, sier hun.

Bystyret avgjør

Forslaget fra SV og Rødt behandles i oppvekstkomiteen i Trondheim i kveld, men endringer av skjenkebestemmelsene avgjøres til sist på bystyrets møte i slutten av april. Lederen i oppvekstkomiteen, Eirik Schrøder (Ap) sier han er usikker på hvordan komiteen og bystyret vil forholde seg til forslaget.

- Som ung, mannlig feminist er jeg for forslaget, men jeg er usikker på hvordan resten av Arbeiderpartiets bystyregruppe vil se på saken. Vi har ikke drøftet dette i gruppa, men flere jeg har snakket med i partiet er for å endre regelverket slik at utesteder som driver med striptease ikke skal få bevilling. Uansett utfall i komiteens møte i kveld, så avgjøres ikke saken før den kommer på bystyrets sakliste, sier Schrøder.