Da klokken passerte midnatt ønsket operasjonssentralen ved Sør-Trøndelag politidistrikt alle sine følgere på Twitter et godt nytt år. Etter det gikk det slag i slag for operatørene og patruljene på jobb den første natta i det nye året.

- Vi har rundt 80 loggførte oppdrag gjennom natta, men det er ingen spesielle hendelser som utmerker seg, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Majoriteten av meldingene gjennom natta har handlet om ordensoppdrag. Folk spiller høy musikk eller småsloss litt.

- Det har vært hektisk. Patruljene vi har hatt på jobb i natt har kjørt fra oppdrag til oppdrag, sier Handegard.

Slått på fest

Gjennom natta har operasjonslederen omtalt mange av de små hendelsene på Twitter. Til tross for at man har unngått de alvorligste hendelsene har det vært flere tilfeller av vold.

«Gutt blir kjørt til legevakta etter en fest på Heimdal. Skal ha blitt slått av andre festdeltakere» lyder én av meldingene som er sendt ut på Twitter i løpet av natta.

Senere kom det også inn melding om pågående voldsutøvelse fra en bolig på Ranheim. Flere politipatruljer rykket ut til stedet, men gjerningspersonene hadde stukket av før politiet kom frem. Den hovedmistenkte ble etter kort tid anholdt av en patrulje, og personalia ble notert.

- Fornærmede har blitt informert om at han kan anmelde forholdet, skriver politiet på Twitter. Den fornærmede ble ikke alvorlig skadet.

Politiet måtte også ta hånd om en kvinne som utagerte ved et utested i sentrum. Hun ble lagt i jern av vaktene etter å ha slått til en vakt på et utested.

Rakett i husveggen

Også oppskytingen av rakettene rundt midnatt forløpt ifølge operasjonslederen greit, med ett unntak. På Tunga kunne en person melde om at husveggen hans ble truffet av fyrverkeri fra naboen. Det oppsto ingen skade på huset.

Flere tatt for promille

I tillegg til knuffing og små slåsskamper i byen holdt politiet også et øye med trafikken.

- Vi har hatt flere tilfeller av promillekjøring i loøpet av natta, sier Handegard.

Blant annet ble et kjøretøy på Møllenberg innhentet og stanset der føreren mistenkes for promille. Vedkommende ble tatt med inn for prøver. Det samme ble en bilfører i Buvika.