Ifølge Meteorologisk institutt kan deler av Trøndelag gå mot den mest snøfattige vinteren på 40 år. Mange veier har ikke trengt brøyting på flere uker.

Og skal vi tro langtidsvarslene er det lenge til vi kan vente oss noen snømengder å snakke om. De mest optimistiske prognosene viser maksimalt fem-seks centimeter nysnø frem til februar.

Feier gater

Så hva gjør brøytebilsjåførene da?

- Det er alltid masse å gjøre, selv om det ikke er snø. Det er ingen som sitter og tvinner tommeltotter, sier driftsleder Anne-Grethe Jenssen i Trondheim bydrift til adressa.no.

Blant annet er mange av sjåførene ute og feier kommunens gater. Trondheim bydrift følger et program for feiing av fylkes- og riksveinettet. Gatene skal feies minst tre ganger i uka, og enda oftere ved behov.

Om vinteren går også en del ressurser med til salting, strøing, forberedende arbeid i forbindelse med store nedbørsmengder (flomvarsel) og skiltarbeid med mer.

Nesten 100 enheter brøyter

Samlet var budsjettet for vinterdriften på de kommunale veiene , fylkesveiene og E6 på 38,2 millioner kroner i 2012. 30 av millionene gikk til drift av kommunale veier.

Ifølge Randi Sesseng Aas, produksjonssjef veg i Trondheim er ikke budsjettet for 2013 klart ennå.

Om vinteren er det 98 enheter brøyter veiene i kommunen. Når veiene ikke trenger brøyting går pengene til annet vedlikehold.

- Det er ikke slik at vi sparer penger når det er tørt i været, og vi ikke er ute og brøyter. Det er litt mer sammensatt. De ansatte andre relevante oppgaver knyttet til vinterdrift og pengene går til andre oppgaver, sier driftsleder Anne-Grethe Jenssen.

Bydrift har ansvaret for vedlikehold av om lag 850 kilometer gater og veier i Trondheim.