Mannen skal ha gjenkjent seg selv på overvåkningsbildet politiet offentliggjorde kort til etter hendelsen. Det opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt.

Det var en kvinne i 20-årene som ble utsatt for det politiet mener var et voldtektsforsøk i Fjordgata i Trondheim. Kvinnen ble kjørt til sykehus for en sjekk etter hendelsen, og hun har har opplyst til politiet at hun skulle inn i en veit for å tisse da hun ble overfalt.

Stakk av på sykkel

Kvinnen hylte og skrek om hjelp. Da stakk den angivelige gjerningsmannen av.

- Kvinnens venn sprang etter ham, opplyste politioverbetjent Geir-Ole Momyr til adressa.no fredag formiddag.

Politiet gikk noen timer senere ut med en etterlysning av en mann i bowlerhatt og lys t-skjorte som stakk fra stedet på en rød sykkel.

Forklarte seg for politiet

Lørdag bekrefter altså politiet at en person har meldt seg ved politistasjonen. Vedkommende har vært til avhør ved kriminalvakta i Trondheim.

- Jeg kan bekrefte at han har forklart seg for politiet i dag. Jeg ønsker ikke å gå i detaljer, men han nekter selv for å ha noe med ugjerningen å gjøre, sier sier Frode Tyvoll ved Krimvakta i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Tyvoll ønsker ikke å si om det er tatt ut siktelse i saken.

Dette overvåkningsbildet viser den angivelige gjerningsmannen i ferd med å stikke av etter det som skal være et voldtektsforsøk. Foto: Politiet