Mandag måtte Christine Berge Solem (35) stå og se på at fem fulle busser kjørte forbi henne og et tjuetalls andre personer.

Hun tar vanligvis buss 22 eller 8 fra Nardo til sentrum for å starte på jobb klokken 08.00.

- Jeg kan tåle én eller to, men det er ille når jeg må stå over fem busser. Når jeg endelig kommer inn på bussen, står vi som sild i tønne, sier Berge Solem.

Kontaktet Atb

Dette fører stadig til at hun kommer for seint på jobb, og må gå til andre holdeplasser for å komme på bussen. Onsdag ble hun en halvtime forsinket. Før snøen kom syklet hun til jobb, men nå er ikke dette mulig.

- Jeg syns synd på bussjåførene. De hilser pent om morgenen, og gjør bare jobben sin, sier Berge Solem.

Berge Solem kontaktet kollektivtrafikkselskapet tre ganger på mail. Hun har fått svar om at Atb jobber med saken, men situasjonen har ifølge henne selv ikke bedret seg.

Plan- og driftssjef i Atb, Harald Storrønning, sier det tidlig i september ble satt inn en ekstratur klokken 07.45 på rute 22 fra Vestlia, som fortsatt går kontinuerlig.

77 avganger har ekstra buss

Storrønning sier at Atb setter inn ekstra avganger når behovet melder seg.

- Noe annet er ikke kostnadsforsvarlig. Hvilke ruter som skal ha ekstra buss på utvalgte avganger er en dialog mellom oss og selskapet som kjører ruta, sier Storrønning.

I Trondheim i dag er det 77 avganger som har en ekstra buss, som kommer i tillegg til den ordinære bussen. Det vil si at det ikke er 77 ekstra busser, men 77 ulike avganger hvor en ekstrabuss bistår. For eksempel ble 09.30-avgangen fra sentrum på onsdager på rute 36 kjørt med to ekstra busser.

Storønningen sier det er nå og utover syklene parkeres, og da begynner behovene for ekstra avganger å melde seg.

- Ikke mulig å være presis hele tiden

Adressa.no har fått henvendelser fra publikum om at enkelte busser forrige torsdag kjørte med sommerdekk. Dette var dagen da det kom et stort snøfall til Trondheim.

Markedssjef Grethe Opsal i Atb avkrefter dette, og sier at alle bussene hadde vinterdekk.

- Det ble likevel mange forsinkelser. Våre busser står inimellom i de samme køene som andre kjøretøy, og når trafikken går saktere gjelder dette også bussen, sier Opsal.

Mange kunder forventer at bussen skal være presis året rundt, men Opsal understreker at på ekstreme dager som forrige torsdag lar ikke dette seg gjøre.

- På slike dager går vi ut med informasjon på blant annet sosiale medier om at folk må beregne ekstra tid, sier hun.

Christine Berge Solem (35) kommer ofte for seint på jobb grunnet stappfulle busser. Foto: privat