Åtte minutter inn i 2017 ble politiet kalt ut til Jakobsli i Trondheim, hvor det satt en beruset mann i veien.

- Han ble bedt om å gå hjem, men kom etter hvert ut igjen. Da truet han blant annet en del unger som var på stedet, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt.

Mannen ble innbrakt av politiet. Det samme ble en mann i 20-årene som i samme tidsrom gikk berserk på Festningen

Truet politiet med kjepp

- Han gikk løs på bilen som melderen satt i. Da flere andre prøvde å stoppe mannen, oppsto det et slagsmål.

Mannen anmeldes av bileier for skadeverk. I tillegg anmeldes han for vold av dem som prøvde å roe ham ned.

Et par timer senere meldte politiet at en annen krakilsk mann truet politiet med en kjepp ved legevakta. Også han ble innbrakt.

Døddrukne ungdommer

Natt til 1. nyttårsdag har vært svært travel for politiet i Sør-Trøndelag. En stor andel av oppdragene dreier seg ifølge Volden om berusede ungdommer.

- Vi har kommet over mange døddrukne ungdommer, så vi er i kontakt med flere foreldre som må hente sine unge håpefulle. Mange av oppdragene er fra sentrum, Kristiansten festning og utsikten på Byåsen.

De fleste ungdommene er i 15-16-årsalderen.

- Vi har loggført fire ungdommer som politiet har kjørt hjem, men det er flere vi har sett blitt hentet av familie eller venninner. Det pussige er at alle de vi vet om er jenter, sier Volden.

Vold og beruselse

Totalt har politiet i Sør-Trøndelag loggført 106 hendelser fra klokken 23 på nyttårsaften til klokken 06 søndag morgen.

- Ei vanlig helgenatt pleier å ligge på mellom 50 og 70 loggførte hendelser, og nå er vi i nærheten av det dobbelte. Hovedtyngden er ordensforstyrrelser, vold og beruselse. Vi har også noen hendelser med vold i nære relasjoner og noe ruskjøring. Det gjenstår ennå mye rapportskriving og etterforskning, sier Volden.

Hunder som er borte

I Nord-Trøndelag har det vært langt roligere, med rundt 35 loggførte hendelser.

Bortsett fra hendelsen der en 16-åring ble skadet da han skulle sende opp fyrverkeri og tilfellet der en mann ble hengende fast etter en bil i Verdal, har oppdragene stort sett dreid seg om ordensforstyrrelser.

- Det har vært en god del feststøy på privat sted. Mange strekker seg langt, men utpå natta vil folk sove. Fra klokken 21 har vi cirka 35 logger. Det er alt fra ordensforstyrrelser til feststøy, i tillegg til at seks-sju hunder har blitt borte, noe som er flere enn det bruker å være, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes.