27-åringen har tidligere følt seg truet av ektemannen og hadde voldsalarm. Hun hadde levert anmeldelse for trusler samme dag som hun ble drept.

Den drepte fikk voldsalarm i august i år. Voldsalarmen har ikke vært utløst.

- Siktede skal ha ringt en av brødrene til fornærmede og skal ha fortalt at han hadde gjort noe med henne, sier seksjonsleder for etterforskning ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Anders Sunde-Eidem til Adresseavisen.

Familie fant henne død

Da dro flere familiemedlemmer til leiligheten. De skal ha forsøkt å komme seg inn. De fant henne død i boligen.

Siktede og ektemann til den drepte kvinnen er en 27 år gammel mann. Han er på nåværende tidspunkt siktet for forsettlig drap.

Torkjel Rendal, assisterende stabssjef ved Sør-Trøndelag politidistrikt, forteller at det var naboer som ringte operasjonssentralen og fortalte at noe hadde skjedd.

- Da var nok familien til avdøde på vei inn i leiligheten. Kort tid etter at naboene hadde ringt, så fikk vi melding fra et familiemedlem som sa hun var død, sier han til Adresseavisen.

Fikk tilbud om krisehjem

Da kvinnen anmeldte sin ektemann til Melhus lensmannskontor mandag fikk hun tilbud om å oppsøke krisesenter.

- Avdøde ble tilbudt beskyttelse med mulig opphold ved krisesenter, det var ikke et ønske fra avdøde, sier konstituert politimester Marit Fostervold.

Hun fikk voldsalarm i forbindelse med tidligere trusler da hun ønsket skilsmisse fra ektemannen.

Ekteparet har et felles barn på to år og begge kommer fra Afghanistan. Ekteparet bodde ikke på felles adresse da drapet fant sted.

- Jeg har ikke oplysninger om hvor barnet var, men det er nærliggende å tro at barnet var i nærheten siden det ble tatt med av ektemannen i bilen, sier Fostervold.

Stakk fra stedet

Den pågrepne hadde stukket fra stedet da politiet ankom. Han hadde tatt med seg barnet. Politiet oppfattet denne situasjonen som svært alvorlig. Politiet bevæpnet seg i forbindelse med aksjonen.

Det ble forsøkt gjenopplivning på åstedet, men livet til kvinnen sto ikke til å redde. Hun ble bekreftet død klokken 21.11. Åtte minutter senere ble siktede pågrepet.

Seksjonsleder for etterforskning, Anders Sunde-Eidem, sier at de nå setter ned en egen gruppe som skal jobbe med saken fremover.

Kom til Norge i 2002

Den drepte kvinnen skal tilhøre en stor familie, hvor politiet ønsker å avhøre flest mulig. De vil også avhøre venner og andre som kan ha informasjon.

Faren til drapsofferet kom fra Kabul i Afghanistan til Norge i 2000 og søkte asyl. I 2002 kom mannens kone og sju barn til landet etter en familiegjenforening. De to eldste brødrene kom på et senere tidspunkt.

Midlertidig oppholdstillatelse

Konstituert politimester Marit Fostervold opplyser at den drapssiktede mannen kom til landet i 2011. Da var han allerede gift med den nå drepte kvinnen.

- De giftet seg i 2009 i Afghanistan. Så ble han innvilget midlertidig oppholdstillatelse i 2011. Det betyr at han har måttet søke om videre midlertidig oppholdstillatelse hvert andre år, sier Fostervold.

- Så hans opphold i Norge har vært knyttet til at han har vært gift med henne?

- Ja, bakgrunnen for oppholdet er giftemålet.

Vil bli obdusert

Siktede ble forsøkt avhørt i natt, men skal ifølge politiet ikke ha ønsket å forklare seg særlig.

Politiadvokat Kornelia Lykke sier at de tror obduksjonen vil kunne gi mer svar på hva som har skjedd. Den drepte vil bli obdusert klokken 11.00.

Den pågrepne ektemannen skal undersøkes av psykiater som vil vurdere hans psykiske tilstand. Senere vil siktede bli avhørt. Han skal fremstilles for varetektsfengsling i morgen.

Sigrun Dybvad bekrefter at hun er bistandsadvokat for avdødes to år gamle barn.

- Ut fra de opplysningene jeg har, så er barnet tatt hånd om, sier hun i en kort kommentar.

Den drepte kvinnen ble hentet ut av huset natt til tirsdag. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Tre krimteknikere ankom åstedet rundt midnatt. Foto: ole martin wold
Politiet har sperret av hele eiendommen. Foto: terje visnes