– De fornærmede ble redde og skrek til. Da stakk tiltalte av.

Det sier politiadvokat Maria Evenseth ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Var på fest

Til høsten sitter 24-åringen på tiltalebenken i Sør-Trøndelag tingrett, og må svare for det som skal ha skjedd lørdag 3. november 2012. Mannen skal da ha vært på fest i en leilighet i Sjetnemarka i Trondheim.

– Dette er et hus med flere leiligheter. Istedenfor å gå ut av huset og hjem, så tok han seg inn i en annen leilighet hvor en mor og datter bodde, sier politiadvokat Maria Evenseth ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Etterlyst

Ifølge tiltalen mot mannen, gikk han i 06-tiden på morgenen inn på soverommet i leiligheten og stilte seg ved senga der moren og datteren lå – deretter onanerte han. Beboerne våknet og oppdaget mannen som sprang.

Evenseth opplyser at 24-åringen ikke opptrådte voldelig i leiligheten. Han er heller ikke mistenkt for å ha brutt seg inn.

Politiet fant etter hvert frem til den tiltalte mannen, etter at han ble etterlyst med bilde, opplyser Evenseth.

– Alvorlig sak

8. september må 24-åringen møte i Sør-Trøndelag tingrett. Han er blant annet tiltalt for å ha utvist seksuelt krenkende adferd.

Ofte går blottersaker som tilståelsessaker i retten. Slik blir det ikke i dette tilfellet.

– Det er en alvorlig sak, og jeg vil føre de fornærmede som vitner. I tillegg oppfatter jeg ikke den tiltaltes erkjennelse som uforbeholden sett i forhold til de fornærmedes opplevelser av dette. Det er grunnen til at saken ikke vil gå som tilståelsessak, forklarer Evenseth.

I tiltalen mot mannen tas det forbehold om at det kan bli nedlagt påstand om at han må betale oppreisningserstatning til de fornærmede. Moren og datteren har fått oppnevnt bistandsadvokat etter den angivelige blottingen.

Advokat Tore Angen er 24-åringens forsvarer. Han kan foreløpig ikke si noe om hvordan klienten stiller seg til tiltalen.

– Jeg er nylig blitt oppnevnt som forsvarer, og har ennå ikke fått snakket med min klient om saken, sier advokat Tore Angen.

Forsvarer: Tore Angen forsvarer den blottertiltalte 24-åringen. Foto: Pål E. Solberg