Denne bilen ble lørdag ettermiddag observert på vei ned Okstadbakken i Trondheim. Ifølge innsender holdt den eldre damen bak rattet full spiker nedover E6, men det var i hovedsak lasten som fikk vår tipser til å sperre øynene opp.

- Jeg ble helt sjokkert. Bilen var fullastet med møbler på taket, og det kunne fort ramla av, sier innsenderen.

Burde brukt henger

Hun påpeker at bilen har hengerfeste, og at føreren godt kunne påspandert seg leie av henger.

Der får hun full støtte fra operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt. Han har fått oversendt bildet fra adressa.no, og mener det taler for seg selv.

- Føreren kunne godt leid seg en tilhenger til denne frakten, sier han.

Flere feil

Han mener det er flere momenter med ferden som er kritikkverdig. For det første peker han på at det som er tyngst skal være lavest, og det letteste på toppen.

- Når man laster slik som dette så vil bilen bli vinglete og kjøreegenskapene blir forringet. Det er ikke sikkert at lasten er for tung, men den ser også ut til å være dårlig surret, sier Handegard.

Han tenker med gru på konsekvensene ved en eventuell kollisjon.

- Dersom man frontkolliderer med denne bilen så vil møblene forlate bilen og gå inn i frontruta på møtende bil, sier Handegard.

Ber om tips

I tillegg peker han på at madrassen som ligger på taket går utenfor bredden på bilen, noe som heller ikke er tillatt. Han er ikke i tvil om at bilen hadde blitt stoppet dersom politiet hadde fått øye på den.

- Da ville de nok fått beskjed om å ommøblere. Dersom folk observerer slikt som dette så ser vi gjerne at de ringer oss. Har vi en patrulje i nærheten kan vi forsøke å stoppe ferden, og be om bedre sikring, sier han.

I januar var det en pickup som hadde en mildt sagt spesiell bagasje. En video adressa.no fikk, viser pickupen på vei opp E6 i Okstadbakkene i Trondheim med en to meter høy stabel av noe som så ut som sekker bakpå lasteplanet. Videoen ser du her.

Har du kommet over dårlig festet, eller farlig last? Ta bilde og / eller video og send til webred@adresseavisen.no

Her ser du en rekke utrolige bilder og historier fra veiene i Midt-Norge: