- I mai er det russen og i august er det studentene. Nå er det på'n igjen, sier driftsleder Odd Arne Nilsen ved Trondheim bydrift.

- Det var en del knuste flasker, og det er kjedelig med tanke på barn og hunder. Med finværet i går så er det ikke rart at det ble en del søppel, sier han.

- Har sett verre

Studentene og byens befolkning lot seg ikke be to ganger da sola viste seg igjen, og det ble raskt mye mennesker i både Vollanparken og Høgskoleparken i Trondheim. Marinen er stengt på grunn av Pstereofestivalen som begynner i dag.

- Vi har blitt vant til at det er mye søppel når studentene kommer tilbake. Jeg har sett det verre, sier han.

Arbeidsleder Yngve Rønning i Trondheim bydrift var ute og tok en runde i parkene fredag morgen, og ble møtt av et ganske trist syn.

- Det er utrolig mye søppel, men noen studenter har vært flinke og samlet sammen søppelet i poser. Det er ikke plass i alle containerne, sier han.

- Jeg synes dessverre det blir verre og verre med årene. Det er spesielt ille med alle svimerkene etter engangsgriller. Vi bruker selvsagt mye tid på å plukke opp søppelet. Det tar oss sikkert to-tre timer å rydde opp i Vollanparken sier han.

- Eksploderte denne uka

Tre ansatte og to lastebiler dro til parken i morges, og Rønning understreker at søppelrydding-tiden kunne vært brukt på mer konstruktive oppgaver.

- Rett etter immatrikuleringen så var det en eksplosjon i forsøplingen. Det er rolig og greit før den tid, sier han.

Nicholas Lund i Fadderutvalget for Dragvoll forteller at de stadig minner fadderne om å rydde etter seg dersom de tar med ferske studenter i parkene.

- Forsøplingskader miljøet og det ser ikke pent ut. Dette er et tema som kommer opp hvert år, men det kan selvsagt skli ut, sier han.

Setter igjen tomflaskene

Fadderutvalget forklarer at det er hver enkelt linjeforening som arrangerer de sosiale aktivitetene for faddergruppene.

- Ansvaret ligger på hver enkelt person, og vi kan ikke gå rundt og passe på hele tiden. Dessuten tror jeg det er en liten andel som står for forsøplingen, sier Lund.

Når det gjelder tomflasker har det blitt vanlig praksis å sette dem igjen bevisst fordi de alltid blir plukket opp av noen som går rundt i parkene på jakt etter pant.

- Jeg vil rose bydrift, de gjør en fantastisk jobb med å rydde opp, og det setter Fadderutvalget pris på, sier han.

Sendte ut sms til fadderne

Sjef for fadderforeningen Quak, Øyvind Levinsen Petersen, forteller at de var klar over søppelet i går kveld.

- Vi sendte dermed ut en felles melding til fadderne for å minne alle om å ta med søppelet sitt. Vi var også i kontakt med Studentersamfundet i Trondhjem og flere tok en rydderunde i 22.30-tida, sier han.

Han forteller at det var store mengder søppel, og det var ikke mulig å få med seg alt.

- Dette er noe vi tar på alvor, og det har vi gjort i flere år, sier han.

Studentene har blitt flinkere til å samle sammen søpppelet ifølge bydrift. Foto: Morten Antonsen/Adresseavisen
Det er en del svimerker i gresset etter engangsgrillene. Foto: TRONDHEIM BYDRIFT
Ansatte i full sving med å rydde opp i Vollanparken. Foto: TRONDHEIM BYDRIFT
Søppeldunkene blir raskt fulle når sola titter frem. Foto: TRONDHEIM BYDRIFT