– Av 450 sykkeltyverier er det 49 som vi ser på som interessante. Det er verdien på syklene og omstendighetene rundt tyveriene som gjør at vi ser på akkurat disse sakene, sier politiførstebetjent John Ola Volden, som leder etterforskningsgruppen ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Etterforskningsleder Bjørn Are Kattem ved stasjonen gikk tidligere i uken ut og uttalte at tyveriene av flere dyre og spesielle sykler i Trondheim i det siste virket organisert.

Ringer alle fornærmede

Politiet prøver å danne seg et bilde av hvordan de kriminelle klarer å plukke ut de dyre syklene – som gjerne blir stjålet fra garasjer. Volden opplyser at de har flere hypoteser. Det utelukkes ikke at tyvene misbruker treningsapper, resultatlister fra sykkelløp eller sykkelannonser. Men det kan også være andre metoder som tas i bruk.

– Vi vil ikke spekulere. Derfor ringer vi nå alle de fornærmede, og spør blant annet om de bruker treningsapper. Når vi har ringt til alle, skal vi vaske listene våre, sier førstebetjenten.

Pågrep utlending

Tirsdag ble en østeuropeer pågrepet og siktet for et sykkeltyveri utenfor en sportsbutikk i Trondheim. Mannen ble filmet av et vitne i det han kastet sykkelen inn i en utenlandsk varebil, ifølge Volden.

På bakgrunn av denne videoen fikk politiet pågrepet mannen og ransaket samtidig tre adresser. Den stjålne sykkelen ble ikke funnet. Mannen knyttes heller ikke til de organiserte sykkeltyverier, opplyser Volden.

– Vi har ikke noe gjennombrudd ennå, men jobber på spreng, sier Volden.

Vil ha flere tips

Adressa.no skrev tidligere i uken om en blå kassebil som var observert i forbindelse med sykkeltyverier på sørsiden av byen. På grunn av dette har politiet fått inn mange tips om slike blå kassebiler. Volden opplyser at de også vil ha tips om andre litt større biler.

–Vi er veldig interessert i tips om biler som snoker rundt i boligfelt hvor de ikke hører hjemme – uavhengig av farge, sier han.

Har publikum tips, kan disse formidles til politiet via politi.no.

Denne sykkelen ble stjålet fra en garasje på Stavset natt til 18. mai. Foto: PRIVAT