Han er siktet for å ha påvirket en regnskapsmedarbeider til å avgi falsk erklæring.

Kristiansen ble pågrepet i lokalene til Hells Angels i Trolla i 16-tiden torsdag.

– Den pågrepne er den antatte lederen av Hells Angels i Norge, bekrefter politiadvokat Per Martin Utkilen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no. HA-lederen nekter straffskyld etter siktelsen, ifølge politiadvokaten.

Falskt dokument

Pågripelsen har sin bakgrunn i et regnskapsdokument fremlagt i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag denne uken.

Rettsmøtet omhandlet hvorvidt politiet hadde rett til å opprettholde beslag av verdier som var i Leif Ivar Kristiansens besittelse. Der ble det fremlagt et dokument av Kristiansens advokat, Morten Furuholmen, et dokument som nå viser seg å være falskt. Kristiansen krevde tilbake verdier som politiet beslagla fra ham i vinter. Blant annet en Audi S8 personbil, en MC av merke Harley-Davidson, cirka 100 000 kroner i kontanter, sju klokker, tre fjernsynsapparat og hvitevarer. Den opprinnelige siktelsen fra i vinter omhandlet blant annet heleri og hvitvasking. Han er også siktet i en narkosak og for pengeutpressing. I denne ukens rettsmøte ble et dokument framlagt, undertegnet av en medarbeider i et regnskapskontor, som viste at Kristiansen hadde gode inntekter både for regnskapsåret 2008 og 2009. Dette skulle sannsynliggjøre at de beslaglagte gjenstandene var skaffet til veie på lovlig måte av Leif Ivar Kristiansen.

Aksjon i Trolla

Da politiet etter rettsmøtet tok kontakt med regnskapskontoret for å få dokument for Kristiansens inntektsgrunnlag under årene 2008-2009, erkjente den kvinnelige regnskapsmedarbeideren at erklæringen var falsk.

– Kvinnen er nå siktet for falsk erklæring i saken. Noe hun også har erkjent, sier politiadvokat Utkilen. Kvinnen sier hun ikke har noen god forklaring på hvorfor hun har avgitt falsk erklæring, men sier det i ettertid var veldig dumt. Politiet har så langt ikke grunnlag for å tro at kvinnen har vært utsatt for trusler eller tvang. Strafferammen etter siktelsen er to års fengsel. I ettermiddag aksjonerte politiet mot Hells Angels sine lokaler i Trolla og pågrep Leif Ivar Kristiansen. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Ukjent for advokat

Morten Furuholmen, advokaten til Leif I. Kristiansen, var ukjent med at den kvinnelige regnskapsmedarbeideren hadde erkjent at dokumentet for Kristiansens inntekter i årene 2008–2009 var falskt. – Det tar jeg til etterretning, sier Furuholmen.

- Hadde du selv noen antakelser om at dokumentet kunne være falskt?

-Nei, overhodet ikke, svarer Morten Furuholmen.

Etter avhør torsdag kveld ble Leif I. Kristiansen dimittert.

Politiet aksjonerte utenfor HAs lokaler i Trolla torsdag ettermiddag. Foto: KRISTOFFER FURBERG