Sonys Playstation 4 selges kun i et begrenset antall ved lansering og er flere steder utsolgt,  allerede før lanseringsdato 29. november.

- Vi som er interessert har allerede satt oss opp på venteliste ved utsalgsstedene for å sikre oss PS4-utgaven. Og vi er selvfølgelig veldig klar over at spillkonsollen ikke lanseres før 29.november, forteller Dahlhaug.

- Ser jeg syner?

Han trodde knapt han så rett da en kar kom ned rulletrappa fra Coop Elektro på City Syd med en PS4-eske under armen.

- Jeg oppdaget karen ved en tilfeldighet, og trodde jeg så syner, men spurte ham hvor han hadde fått tak i den. Han svarte at han hadde kjøpt den på Coop Elektro, og da bare løp jeg opp dit og kjøpte et eksemplar med en gang.

- Må være en tabbe

Espen Dahlhaug hadde en klar magefølelse på her måtte noen ha gjort en kjempeblunder, to dager før lansering. Ifølge Dahlhaug ble dette bekreftet av eieren ved Gameshop på City Syd noen minutter senere.

- Han ble temmelig storøyd da han så hva jeg nettopp hadde kjøpt, og uttrykte klart misnøye.

- Ivrig medarbeider

- Vi kan aldri gardere oss 100 prosent for at alle får med seg lanseringsdatoer. Her har vi hatt en ivrig medarbeider som har satt varen ut i butikk, og som ikke kjente til at PS4 ikke skal selges før fredag, sier Hans Petter Tønne ved Coop Elektro på City Syd.

Han beklager tyvstarten, og mener det skyldes menneskelig svikt.

Først til mølla

Tønne bekrefter at PS4 selges i et meget begrenset antall, og butikk på Tiller har heller ikke mer enn 20-tall eksemplarer for salg. Minus to, som altså ble solgt litt før tida.

- Jeg vet at mange butikker er utsolgt for PS4 før salget starter, fordi folk har satt seg opp på ventelister. Vi opererer ikke med ventelister, så her er det først til mølla som gjelder, sier Tønne.