De åtte er siktet for grovt tyveri fra personer, og ble pågrepet tirsdag. Adressa.no skrev tidligere denne uken om flere lommeboktyverier på City Syd. Saken etterforskes ved Heimdal politistasjon, og ifølge politistasjonssjef Marit Fostervold Johansen er det tyveriene på City Syd rumenerne knyttes til.

– Alle knyttes til lommeboktyveri på City Syd. Vi mener dette er profesjonelle lommeboktyver som samhandler med hverandre. Vi har også grunn til å tro at de har stjålet lommebøker andre plasser i Trondheim. Hvis folk har opplysninger om slike forhold – spesielt knyttet til kjøpesenter, så må de gjerne ta kontakt med politiet. Vi jobber med saken og etterforsker bredt, sier Fostervold Johansen.

Politiet opplyste tidligere i uken at de sitter med videoopptak av minst to personer som var involvert i lommeboktyveriene på City Syd.

Politiadvokat Sigbjørn Oldren ved Sør-Trøndelag politidistrikt ba i fredag Sør-Trøndelag tingrett om å varetektsfengsle de siktede i fire uker – to av ukene i full isolasjon. Politiet begrunnet dette med faren for bevisforspillelse og unndragelsesfare.

Kan komme flere pågripelser

Politiadvokaten opplyser at rumenerne konkret er siktet for medvirkning til seks lommetyverier på City Syd. Han ville i ellers si svært lite om saken.

– Vi setter inn store ressurser på å oppklare denne saken, og kan heller ikke utelukke at det kan komme flere pågripelser, sier Oldren.

Ingen av de åtte siktede er blitt avhørt av politiet i forkant av fengslingsmøtet, og rettsmøtene fredag skjedde med tolk.

– Min klient har ikke erkjent straffskyld, sier advokat Arve Opdahl.

Han er forsvarer for en av rumenerne – en 43 år gammel mann.

– Ifølge dokumentene jeg har fått tilgang til, er siktelsen likelydende for alle åtte. Det er uklart for meg hvem som kan mistenkes for å ha gjort hva. Min klient benekter et hvert kjennskap til noe tyveri, sier Opdahl.

Fredag ble samtlige åtte varetetsfengslet til 10. april med full isolasjon frem til 30. mars.

Politiadvokat Sigbjørn Oldren opplyser at de pågrepne rumenerne er siktet for grovt tyveri. I bakgrunnen tingrettsdommer Bjørn Berg. Foto: TROND OLA TILSETH