Det angivelige overgrepet skal ha skjedd natt til søndag da den unge kvinnen ble med mannen hjem. De to møttes på et utested i Trondheim sentrum, og kjente ikke hverandre fra før, opplyser politiet. Det var bekjente av kvinnen som kontaktet politiet etter den påståtte voldtekten.

- I 04-tiden natt til søndag ble vi kontaktet av personer som hadde snakket med kvinnen, og som hadde fått vite at hun hadde blitt voldtatt, opplyser krimvaktleder Frode Tyvoll ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Bevis i kvinnens klær

Politiet tok deretter kontakt med den unge kvinnen og kalte henne inn til avhør på søndag. Hun ble også brakt til voldtektsmottaket.

- Vi har i tillegg sikret bevis i kvinnens klær, sier krimvaktleder Finn Sagmyr.

I avhør forklarte 18-åringen at voldtekten skal ha skjedd et sted mellom klokken 02.00 og 04.00 i området Byåsen. Politiet ønsker ikke å gå ut med detaljer rundt det angivelige overgrepet.

Avhørt

Kvinnen anmeldte forholdet på politistasjonen i forbindelse med avhøret. Også den siktede mannen avga forklaring på søndag.

- Han benekter forholdet, opplyser Sagmyr.

Det skal ikke ha vært noen vitner til hendelsen. Saken er nå oversendt fra krimvakta til en jurist ved politidistriktet for videre saksgang.