Men målløs ble han ikke.

- Det er helt fantastisk, roper han gjennom telefonen til Adressa.no.

- Det er som å være med i OL, uten helt å vite at man er tatt ut. Det er en seier bare å være på startstreken, sier Stordalen.

Nominert med fire andre hotell

Clarion Hotel & Congress Trondheim på Brattøra er nominert sammen med fire andre prosjekt i den prestisjetunge A+ Architizer Awards. Konkurransen har over 50 kategorier og 200 jurymedlemmer. Hotellet i Trondheim er nominert i kategorien «Hotels and resorts». Her får de konkurranse av Wythe hotel i Brooklyn (USA), Cabañas Morerava (Chile), Hotel Lone (Kroatia) og Hotel Americano i New York (USA).

- Jeg synes det er spesielt morsomt at vi er nominert siden hotellet skapte en del debatt og fikk en del lokal kritikk like etter åpningen, sier Stordalen.

Arkitektprofessor Fredrik Lund og arkitekt Lars Fasting var ikke nådige i sin omtale av hotellet og sistnevnte sa følgende:

- Bygget er brutalt, altfor stort og med en grenseløs arroganse overfor de nærmeste omgivelsene og Trondheims bylandskap.

- Navlebeskuende debatt

Stordalen synes det er flott med debatt og engasjement, men innrømmer at han var overrasket over kritikken.

- Det var en del usedvanlig negative kommentarer. Jeg synes noe av kritikken ble unyansert og navlebeskuende. Denne nominasjonen viser at andre synes det er fremragende og fremtidsrettet arkitektur, sier Stordalen fornøyd.

Han karakteriserer hotellet som spektakulært og en bragd, og mener Trondheim har fått et landemerke som blir lagt merke til utenfor landegrensene.

- Jeg vil gi ros til investorene som våget å satse på et litt dristig design. Jeg var overbevist om at hotellet ville sette fotavtrykk utenfor by og landegrenser, sier han.

Odd Reitan og søskenparet Mona og Hans Hoff har investert mange hundre millioner i prosjektet.

- Stem på oss

Stordalen følger nøye med på tilbakemeldinger gjennom sosiale medier, og har lagt merke til at arkitekturen får mye støtte fra kundene.

- Jeg kan ikke huske å ha fått så mange kommentarer om et hotell. Det gjelder både utvendig og innvendig, fordi mange blir slått i bakken når de kommer inn og ser den enorme foajeen, sier han.

Nå håper han at Trondheims innbyggere kan gi en hjelpende hånd, og stemme på prosjektet. Lesere av nettstedet Architizer.com kan stemme på sin favoritt frem til 8. mars. Stordalen ber hele Trondheim om å stemme i vei.

- Bare ved å bli nominert har vi vunnet. Seier har jeg egentlig ikke tenkt så veldig mye på. Det virker for utrolig, sier hotellkongen.

- Fantastisk

Hotelldirektør Stig Hillestad ved Clarion Hotel & Congress Trondheim er naturlig nok svært stolt over nominasjonen i arkitekturkonkurransen.

- En slik nominasjon henger høyt, og jeg synes det var så fortjent. Jeg er stolt på vegne av alle våre fantastiske ansatte og Trondheim by, sier han og forsetter:

- Space Group har gjort et helt unikt hotell, og i nært samarbeid med entreprenør Skanska. Det er fantastisk at Hoffs visjonære tanker kunne settes ut i livet selv om det ikke ligger i Oslo, Stockholm eller Berlin.

Han tror prisen bidrar med å sette hotellet på Brattøra på både det nasjonale og internasjonale kartet, og tror det kan få konsekvenser.

- Dette kan bety nye gjester. Ingenting engasjerer som arkitektur, det vet vi, og nominasjonen gir en viktig signaleffekt, sier han.

Gjester går på veggen

Den gledelige nyheten ble gitt av Space Group arkitekter som står bak det stjerneformede hotellet.

- De andre nominerte vitner om at både utbygger og arkitektfirma har lyktes å tenke stort og spektakulært. Det merker vi hver gang en gjest nesten går på veggen fordi de har øynene opp i taket eller på kunsten, forteller Hillestad, og fastslår at «wow-effekten ikke har lagt seg».

-  Vi har nesten 200 ansatte som gleder seg over det fantastiske produktet sammen med gjestene, og jeg kan love at det siste «wow» ikke er sagt i dette hotellet, sier han.

Får besøk av turister

Hotellet har ikke bare overnattingsgjester gjennom døra, men også hurtigrute-gjester og andre nysgjerrige som ikke klarer å gå forbi.

- De kommer med fotoapparat og tar bilde av kunsten og arkitekturen. Hotellet har blitt en liten attraksjon, sier Hillestad, som ikke tør å tenke tanken dersom de vinner.

- Uansett hvordan det går, så er nominasjonen allerede en seier for alle involverte, sier han.

Hotelldirektør Stig Hillestad forteller at mange stikker innom hotellet bare for å se på kunsten og foajeen. Foto: JENS PETTER SØRAA
Wythe Hotel i Brooklyn, New York er også nominert i konkurransen. Foto: http://awards.architizer.com/
Hotel Lone i Kroatia er også nominert i konkurransen. Foto: http://awards.architizer.com/
Hotel Americano i New York er også nominert i konkurransen. Foto: http://awards.architizer.com/
Siste nominerte prosjektet er Cabañas Morerava i Chile. Foto: http://awards.architizer.com/