En kvinne (46) og en mann (49), begge fra Trondheim og bekjente av hverandre, ble knivstukket på Torvet i Trondheim tirsdag ettermiddag. En 25 år gammel mann er siktet for voldsepisoden.

Måtte avbryte avhør

Kvinnen er alvorlig skadd og ble operert for stikkskader i halsen tidligere i dag. Mannen fikk stikkskader i skulderen. Han ble avhørt av politiet i går kveld, og ble utskrevet fra St. Olavs Hospital i dag.

- Kvinnen ble forsøkt avhørt i ettermiddag, men på grunn av hennes dårlige forfatning var det ikke forsvarlig å gjennomføre et avhør, sier krimvaktleder Are Løw-Owesen ved Sentrum politistasjon.

Avhørt på Brøset

Mannen som er siktet for legemsbeskadigelse med farlig redskap ble også avhørt av politiet på Avdeling Brøset. En lege bestemte i går at mannen skulle tas hånd om av psykisk helsevesen.

Jourhavende jurist Sigbjørn Oldren forteller at de fornærmede ikke har fått oppnevnt bistandsadvokat ennå.

- Siktede har ikke tatt stilling til spørsmål om straffskyld. Siktelsen er ikke utvidet til å gjelde noen nye paragrafer, sier han.

Vet ikke motivet

Trolig vil mannen bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Hans tilstand vil avgjøre om han er til stede ved fengslingsmøtet eller ikke.

- Hva er motivet for knivstikkingen?

- Det er for tidlig å si noe om, sier krimvaktleder Are Løw-Owesen.

- Var han påvirket?

- Det vet vi ikke noe om. Vi venter på svar fra blodprøven, sier krimvaktlederen.

Brukte en Mora-kniv

Det er begjært en primærpsykiatrisk undersøkelse, og det er vanlig at det gjennomføres før et fengslingsmøte.

Politiet beslagla en tollekniv av merket Mora, en machete og en hjemmelaget kjepp. Morakniven er overlatt til krimteknikere som skal sikre DNA-spor.

I går var det åtte personer inn til avhør ved Sentrum politistasjon, og også i dag har det vært flere vitneavhør. Enkelte av vitnene har vært inne på nytt.

- Vi har tatt noen mer omfattende vitneavhør av dem som var inne i går, sier Løw-Owesen.

Har video av angrepet

Politiet gjennomførte en ransakelse av siktedes bolig i Trondheim. Det ble beslaglagt datautstyr. Det er også store mengder med video fra overvåkningskamera som skal analyseres.

- Vi har video som viser deler av hendelsesforløpet som har med angrepet å gjøre. Det er et overvåkningskamera fra Trondheim torg, sier Anders Sunde-Eidem, seksjonsleder for etterforskning ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Han forteller at politiet er i ferd med å få et godt bilde av hendelsesforløpet.

- Mange som var til stede denne dagen på Torvet, og de har gitt en god beskrivelse av hva som har skjedd, sier han.

En av politiets tjenestemenn ble stående alene med 25-åringen som bar kniv. Foto: Heidi Gulbrandsen / NTB scanpix
Dette er macheten 25-åringen hadde med seg til Torvet. Foto: Politiet
En av de fornærmede i knivdramaet på Torvet, en 46 år gammel kvinne, ligger fremdeles på St. Olavs Hospital. Hun ble forsøkt avhørt i dag. Foto: VEGARD EGGEN
Politiet sikret seg spor etter knivstikkingen på Torvet tirsdag. En person er operert etter hendelsen. Foto: Glen Musk