Petter Wennevold i bedriften Byneset ved forteller at tilhengeren ble kjøpt inn for halvannen måned siden.

- Den ble kjøpt for å kunne frakte ved til kundene våre og kostet litt over 60 000 kroner. I tillegg var det ved for 7500 kroner og blant annet en jekktralle på hengeren, sier Wennevold til adressa.no.

Han så hengeren sist i 23-tiden fredag kveld ved Berg bedehus hvor den sto ferdig lastet.

Skulle frakte ved til kunder

- Sønnen min vekket meg i 05-tiden og spurte om jeg hadde flyttet den. Da forsto jeg at den var stjålet. Tyvene er frekke som flatlusa, sier Wennevold.

Sønnen hadde først kjørt forbi stedet i 02-tiden uten å tenke over hvorfor hengeren var borte, men varslet faren etter at han på nytt så at hengeren var borte i 05-tiden.

- Vi skulle kjøre ut ved til en rekke kunder i dag. Mange av kundene er eldre mennesker som har behov for å få fraktet veden hjem. Nå vet vi ikke hvordan vi skal få til dette, sier Wennevold.

- Lett å få øye på

Det er flere ukers bestilingstid på en spesialbygget tilhenger av denne typen.

Nå håper han noen har observert noe som kan bidra til å finne tyvegodset.

- Hengeren er veldig lett å få øye på og veier cirka 2800 kg ferdig lastet. De som har stukket av med den må ha hatt en kraftig bil. Har de for eksempel kjørt inn mot byen via Klett er det sannsynlig at det har gått veldig sakte, så jeg håper noen som kanskje har passert dem har opplysninger, sier Wennevold.

Operasjonsleder Astrid Metlid i Sør-Trøndelag politidistrikt sier til adressa.no at politiet ble varslet om tyveriet klokken 05.50 søndag morgen. Det ble sendt ut en melding om tyveriet over politiets samband, slik at patruljene som er ute og kjører holder utkikk etter tilhengere som passer beskrivelsen.

Har naboen din plutselig fått mistenkelig mye ved og en splitter ny tilhenger kan du kontakte politiet i Sør-Trøndelag på telefon 73 89 90 90.

Registeringsnummeret på tilhengeren er VY 9683.

Dette er tilhengeren som nå er stjålet. Bildet ble tatt da den var nykjøpt for halvannen måned siden. Foto: PRIVAT