- I dag skjer det ingenting på åstedet. Det er helt stille. Vi har sikret det viskal, men vil fortsatt ha vakthold på stedet, sier operasjonsleder Tor Mauseth vedSør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Adressa.nos reporter på stedet forteller at området er sperret av og at to vektere passer på at ingen tar seg inn. Store mengder bygningsmasse ligger fortsatt i veien etter at brua mellom Haakon VIIs gate og Leangen i Trondheim kollapset onsdag ettermiddag.

To personer omkom i ulykken.

Her kan du lese alt om det som skjedde i timene etter at brua kollapset

To bekreftet omkommet

Et kjøretøy ble fanget under brumassene og sjåføren, en kvinne i 30-årene, ble funnet omkommet i bilen omtrent fem timer etter kollapsen.

Også en arbeider ble savnet da brua falt ned. Mannen, som var i 50-årene og kom fra Nord-Trøndelag, ble natt til torsdag funnet omkommet i betongmassene.

Pårørende til begge de omkomne er varslet.

Andre byggeprosjekt

Vegvesenet har flereprosjekter som ligner på brua på Leangen, men har ikke diskutert om disse skalstanses.

- Dette er ikke en spesiell type svikt somkrever stans i alle lignende prosjekter. Ulykken skjedde under støping og deter en prosess vi ikke er i gang med på noen andre bruer akkurat nå, sierprosjektleder i Statens vegvesen, Harald Inge Johnsen.

Politiet vil heller ikke undersøke andre byggeprosjekt foreløpig.

- Det kan bli gjort som et ledd i den videre etterforskningen, men da vil politiet ta inn ekstern bistand i etterforskningen, sier operasjonsleder Mauseth.

Etterforskningen fremover vil foregå samtidig som oppryddingen og sikringen av stillasmatierialet som har klappetsammen.