Svein Nic. Norberg (63) skulle bare inn og kjøpe med seg en hamburger på Burger King i Munkegata da en sykkeltyv så en gyllen mulighet.

- Jeg har en dyr sykkel som er verdt rundt 25 000 kroner, og jeg hadde derfor øyekontakt med sykkelen nesten hele tiden. Men da jeg skulle betale måtte jeg ha øynene på bankterminalen. Da jeg kom ut, var sykkelen borte, forteller Norberg fortvilet.

- Jeg er kjent for å være den mest iherdige syklisten på jobb, og siden jeg ikke har noen bil, har jeg valgt å legge pengene i en skikkelig sykkel. Jeg var veldig fornøyd med sykkelen, og vil savne den enormt. Dette er som om bilen min skulle blitt stjålet. Jeg bruker den til alt, sier han.

Fikk lyst på burger

Karbonsykkelen er om lag to år gammel, og er av merket Scott 35. Den er hovedsakelig hvit, med noen grønne detaljer.

Planen var å rengjøre seilbåten som han har liggende i Kanalen. Han syklet derfor fra Byåsen og ned til Midtbyen da han fikk lyst på en hamburger som han skulle kose seg med på Torvet i Trondheim.

- Klokka var 16.50 da jeg låste sykkelen utenfor Burger King. Jeg var ikke lenge borte, men det var tydeligvis nok. Personen som stjal sykkelen gjorde et godt kupp. Han skulle fått et tøft møte hadde jeg tatt ham på fersken, forteller Norberg.

Tidligere på dagen hadde han vært innom sportsbutikken Sykkelsenteret i Ila hvor han hadde fått splitter nye pedaler.

- Det var det aller mest irriterende at det var splitter nye pedaler på sykkelen. Jeg hadde syklet under én kilometer før sykkelen ble stjålet, og de pedalene var knallgode, fastslår Norberg.

Sykler til jobb

Norberg har opplevd sykkeltyveri for 10-15 år siden, og da var det en mye billigere sykkel som forsvant fra garasjen til Norberg på Byåsen.

Til vanlig jobber Norberg på Miljødirektoratet på Brattøra, og han sykler til og fra jobb.

Kraftig sykkellås hjalp ikke

Rett etter det frekke tyveriet gikk Norberg rundt kvartalet, uten å se snurten av verken sykkel eller tyv. Han gikk også innom en bank for å høre om overvåkningskamera.

Onsdag formiddag skal sykkeleieren formelt anmelde hendelsen, men han har allerede varslet politiet.

- Vi har sendt ut beskjed til våre patruljer om å se etter denne sykkelen, bekrefter operasjonsleder Bjørn Handegard i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Norberg har forsikret sykkelen og den er registrert i sykkelregisteret. Han er optimistisk med tanke på videokamera som har fanget tyven i aksjon.

- Jeg er vanligvis veldig flink til å ta vare på mine eiendeler, men vi er nok litt for naive i Norge. Jeg bruker vanligvis å låse sykkelen til et fast objekt, men det gjorde jeg ikke denne gangen siden jeg bare skulle stikke inn og kjøpe en hamburger, sier syklisten.

Han forteller at sykkelen ble låst med en kraftig sykkellås, uten at det hjalp det spor. Tyven kan ha forflyttet sykkelen ved å bare løfte den. Karbonsykkelen veier lite.

Politiet ber publikum som har tips i saken om å melde ifra på telefon 02800.

Den ivrige syklisten har vært svært fornøyd med sykkelen, og har brukt den både sommer og vinter. Foto: privat