Valgforskeren konstaterer at Ap står svært sterkt i Trondheim fortsatt. - Denne målingen bekrefter de rødgrønnes solide tak i Trondheim. For både SV, Rødt og Senterpartiet går fram - selv om De Grønne og Ap går tilbake. Og Aps nivå er veldig høyt, sier Todal Jenssen.

LES MER: Rita har fremdeles taket på velgerne

- Liten betydning

Bare Rødt og Sps framgang, og De Grønnes tilbakegang er så stor at de er statistisk signifikante (at det er lite sannsynlig at målingen er tilfeldig). - Det har vært noen negative saker for Ap i Trondheim i det siste, blant annet Kystad-saken. Hvordan kan slike saker påvirke?

- Forskning viser at politiske skandaler, som Olsø-saken jo er, har forsvinnende liten betydning. Det er mange som reagerer sterkt, blir sinte og opprørte.

LES KOMMENTAR: Trondheim Arbeiderparti må være teflonbelagt. Velgerne tilgir det meste

- Skiller mellom person og parti

- Men de som roper høyest er ofte folk som likevel ikke vil stemme det partiet. Jeg har selv forsket på dette, og det viser seg at folk som har en sympati med partiet utviser stor vilje til å forstå og unnskylde politikere som har gjort noe feil i den forstand at de fortsetter å stemme partiet. Det er helt påfallende. Folk skiller mellom person og parti. - Har det vært viktig at ordfører Rita Ottervik har vært så tydelig i denne saken? - Det kan ha vært veldig viktig. Mest fordi det har gjort at hun raskt bidrar til å rydde opp i saken, går for anmeldelse, og dermed minsker medietrykket. Ingen partier ønsker å være i et negativt søkelys i en slik sak over lang tid. Å avslutte saken raskt, er viktig, slik at de kan snakke om andre saker igjen. Men det er tvilsomt om det flytter mange stemmer.

Overordnet påpeker Todal Jenssen at fløyene styrker seg, mens sentrum svekkes.