Det fremgår av en undersøkelse foretatt av Synovate MMI på vegne av legemiddelfirmaet Bayer HealthCare, i samarbeid med Norges Fotballforbund.

547 oldboysspillere i regionene Oslo, Agder, Rogaland, Hordaland, Trøndelag og Troms ble spurt om sine holdninger og forhold til trening, helse, livsstil, stress og impotens.

Potenspille

- Hovedresultatet viser at menn i Trøndelag mener at sunnhet og potens hører sammen. Men trønderne trener for å få et bedre sexliv, dog mindre enn andre for helsa sin skyld og for å stramme opp kroppen. Det er oppsiktsvekkende at dersom trønderne skulle bli rammet av impotens legger de heller om kostholdet enn å prøve en potenspille, sier prosjektleder Hilde Pettersen i Bayer Healthcare.

Undersøkelsen viser at 18 prosent av trønderne trener for å få et bedre sexliv. Det er topp, mens snittet ligger på 13 prosent. I bunnen ligger Rogaland med bare 2 prosent.

Rogaland på bunn

27 prosent prioriterer sex høyt i hverdagen snitt 24 prosent; med en topp på 29 prosent i Hordaland; mens rogalendingene også her ligger på bunnen med bare 18 prosent.

59 prosent har sex ukentlig, snittet ligger på 58 prosent; osloenserne ligger på bunn med 52 prosent, mens folk fra Troms boltrer seg mest med sex, hele 67 prosent har seg hver uke viser tallene.

Potens pop

Undersøkelsen viser at trønderne kjøper aller helst potensmidler på apotek - hele 80 prosent.

- Det er interessant at trønderne er mer observante enn andre på at det er en sammenheng mellom lystbetont trening og god potens, en positiv link som sex- og samlivseksperter vil kunne bekrefte. Å heller ville legge om kostholdet enn å prøve potenspiller, slik det ser ut til at trøndere gjør, vitner etter vår mening om en mønsterholdning. Likevel er det viktig å få frem at dersom potensproblemene skulle ramme, til tross for sunn livsstil og trening, så er potenspiller et godt supplement, sier Pettersen.