- Det bare smalt, sier Frank Guldberg i Sverre Svendsens vei i Olderdalen.

Kort tid etterpå ringte naboen på døra.

- Han lurte på om jeg hadde fått med meg hva som hadde skjedd. Da så jeg bare hvordan vannet fosset nedover her, sier Guldberg og peker nedover i nabolaget.

Rev med seg plena

Bruddet i hovedvannledningen førte til at plena ble løftet opp og revet løs i store stykker.

Rørbruddet ble meldt brannvesenet kl. 18.03 i kveld. Bruddet har oppstått i en hage i Olderdalen, opplyser brannmester Kåre Norvik i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Årsaken til bruddet er ikke kjent, men mange husstander har enten mistet vannet eller har fått dårlig vanntrykk som følge av rørbruddet.

- Det jobbes med å få stengt ledningen. Håpet er at Jakobsli-området får igjen vannet om kort tid. Det er mer usikkert om Olderdalen får igjen vannet før ledningen er reparert, sa brannmester Kåre Norvik til Adressa.no i 18.45-tiden i kveld.

20 husstander fortsatt vannløse

Ved 19.30-tiden hadde Vannverket klart å stenge vannlekkasjen. En omkopling av vannet har gjort at de fleste i området fikk vannet tilbake i 19.30-tiden.

Unntaket er om lag 20 husstander i Bautavegen. Hvor lenge de blir uten vann er foreløpig uvisst, opplyser brannmester Kåre Norvik i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

En vanntank er nå kjørt ut til beboerne som fortsatt er vannløse.

Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN
Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN