Etter et møte mellom romfolkets advokat Farhad Amaru og Kirkelig fellesråd torsdag ettermiddag fikk romfolket tilbud om en plass ved Tiller kirke.

- Det er det beste alternativet vi kunne finne. Det er en fin, åpen plass, sier fungerende kirkeverge i Kirkelig Fellesråd Jarle Jacobsen.

Fått plass ved Tiller kirke

Plassen som ligger på nordvestlig side av Tiller kirke, skal bli kirkegård, og Jacobsen sier at Fellesrådet la vekt på å finne en plass som hvor romfolket ikke er til sjenanse for naboene.

- Plassen på Tiller er et godt stykke fra naboene, sier Jacobsen.

Da adressa.no snakket med romfolkets advokat, hadde han enda ikke drøftet forslaget med romfolket.

- Vi er bevisste på at dette er en midlertidig løsning, sier han til adressa.no.

Etter planen skal romfolket flytte til Tiller allerede torsdag ettermiddag.

Flyttet fra Domkirken

Teltleiren som romfolket hadde slått opp ved Domkirken er nå borte.

– Romfolket hadde internt møte i går kveld og bestemte seg for å fjerne teltene sine. Dette er det to grunner til. For det første vil de ikke å skape unødvendige problemer for biskopen. Dette er troende folk som har stor respekt for kirkens representanter. For det andre vil de ikke være til hinder for arrangementene rundt Olavsfestdagene, sier gruppens advokat Farhad Amaru til adressa.no.

Måtte forlate Malvik

Det var sist tirsdag at gruppen ble bedt om å fjerne seg fra et friluftsområde i Malvik. De dro deretter til sørsiden av Erkebispegården der de slo opp teltene sine.

Dro til Vår Frue kirke

Gruppen på rundt 20 personer har pakket sammen teltene sine og dratt til Vår Frue kirke. Biskopens kontor var torsdag morgen i kontakt med Kirkelig Fellesråd for å finne et nytt sted for romfolket å bo. De skal nå dra til Tiller kirke.

Etter to døgn utenfor Erkebispegården har romfolkene flyttet seg nærmere sentrum. Foto: ESPEN BAKKEN
Tirsdag slo de opp teltene utenfor Erkebispegården Foto: Glen Musk