En knapp 3-kilometer i Henriksåsen har vært det eneste skiløypetilbudet i Bymarka den siste uken. Men med lørdagen kom snøen til Bymarka, og nå kjøres det nye spor.

- Vi kjører der det er mulig å kjøre. Nå snør det i Bymarka, og da utvider vi løypenettet etter hvert, sier Jan Røising, arbeidsleder i Trondheim bydrift.

Gammelski

Lørdag morgen ved sekstiden var han på plass ved Skistua. Da var det to minusgrader og 5-7 centimeter nysnø. I løpet av dagen har det kommet mer snø.

- I dag har jeg kjørt 3-kilometeren og den gamle 5-kilometeren i Henriksåsen, og jeg har kjørt Fjellsetermyrløypa. Så nå er det mulig å gå den nye lysløypa igjen, sier Røising.

Det er imidlertid bløtt i en del områder, og det kan stikke frem litt lyng og kratt.

– Det er fullt mulig å gå en skitur, men en trenger ikke ta med seg de nyeste skiene, sier Røising.

Kjører søndag

Han lover å være på plass med løypemaskin i Bymarka også søndag morgen, og vil da vurdere om det er mulig å kjøre løyper inn til serveringshyttene Grønlia og Elgsethytta.

– Kommer det nok snø i løpet av natta, så kjører vi. Blir det så mye som 15-20 cm. snø, så skal det gå. Men vi må være sikker på at det er forsvarlige forhold, sier Røising.

Han oppfordrer folk til å sjekke skisporet.no for å få oppdatert informasjon om hvor det er oppkjørte løyper.

– Jeg har GPS på løypemaskina, så etterhvert som jeg kjører spor, legges det automatisk ut på skisporet.no, sier Røising.

Glade hytteverter

Vertinne på Elgsethytta, Anne Valseth, jubler over snøværet. Lørdag fikk hun de første gjestene med ski på beina.

– Vi regner med at det fortsetter å snø natt til søndag, slik at det blir mulig å kjøre spor på søndag. Men uansett går det fint an å gå på ski, sier Valseth som feirer snøfallet med ekstra åpningsdager til uka.

– Vi har tapt mye i vinter på at det ikke har vært snø. Nå er jeg så glad for snøen, så nå utvider jeg åpningstiden, sier Valseth som håper snøen blir liggende til over påske.

Vert ved Grønlia, Jan Ivar Wold, lover også skiføre til hytteveggen.

- Det har snødd tett i dag, og vi har fått 15-20 cm. med snø. Det er vi veldig glade for. Så langt i vinter har vi hatt bare to helger med skiføre, sier Wold, som oppfordrer folk til å hente frem skiene og komme seg ut i Bymarka.

– Søndag blir en kjempedag, sier en fornøyd hyttevert.