Det ble avgjort i fengslingsmøte i Sør-Trøndelag tingrett onsdag ettermiddag. Retten mener det ikke er skjellig grunn til mistanke om at mannen står bak skuddene ved Tiller Distriktspsykiatriske senter 26. og 28. desember.

Mannen er kun siktet for den siste skyteepisoden.

Han tok selv kontakt med politiet og sa at han hadde opplysninger om skytingen. Han ble pågrepet i en væpnet politiaksjon i Buvika den 2. januar.

- Siktede har ikke erkjent å ha utført selve skytingen, opplyser politiadvokat Viktor Madsen til adressa.no.

Uklart gjerningstidspunkt

Selv om siktede har sagt at han står bak skytingen har han ikke kommet med nærmere opplysninger om hva som har skjedd.

I rettens kjennelse opplyses det at mannen eier en rød bil som har passert bomstasjonen på Klett på et tidspunkt som muligens passer med handlingen. Gjerningstidspunktet er imidlertid noe uklart, og det er heller ikke sikkert at siktede selv kjørte bilen.

Politiet har tidligere sagt til adressa.no at de foreløpige tekniske undersøkelsene tyder på at samme våpen er avfyrt i begge de to tilfellene. Retten skriver imidlertid at det kan ha blitt brukt en skarp gjenstad ved hendelsen mannen ikke er siktet for.

Han har ikke kommet med noen oppylysninger om våpenet som ble brukt.

Retten mener altså det ikke er skjellig grunn til å fengsle mannen, og mener han heller burde bli tatt hånd om av det psykiatriske hjelpapparatet.

Etterlyste rød bil

Det ble skutt ved Tiller Distriktspsykiatriske senter både 26. og 28. desember.

Natt til andre juledag ble det løsnet flere skudd mot en parkert bil utenfor senteret. Hendelsen ble oppdaget av den ansatte eieren av bilen dagen etter. I denne saken har politiet mottatt opplysninger om en rød bil som har forlatt området i høy hastighet rundt klokka ett ifølge en pressemelding fra politiet.

To dager senere ble det igjen avfyrt skudd ved institusjonen. Denne gangen ble vinduer og rammer ved inngangspartiet på senteret truffet en gang mellom halv tolv og kvart på tolv på kvelden. Hendelsen ble oppdaget av de ansatte en halvtime senere.

Skuddskadene på inngangspartiet er tydelige. Foto: POLITIET