22-åringen ble tirsdag fremstilt for varetektsfengsling ved Sør-Trøndelag tingrett. I fengslingskjennelsen går det frem at mannen ikke bare er siktet for én voldtekt. Han skal også ha begått et annet overgrep i løpet av de siste fire-fem månedene, ifølge rettsdokumentet.

Hvor dette forholdet skal ha skjedd, går ikke frem av kjennelsen, men 22-åringen var sammen med fornærmede da politiet kom til stedet og har forklart at han «møtte fornærmede på det aktuelle stedet og at han hjalp henne».

Tingrettsdommer Anne Marie Selvaag fester imidlertid ikke lit til denne forklaringen, og viser i den forbindelse til to dokumenter som er hemmeligholdte frem til at 22-åringen vil bli gjort kjent med dem i avhør. Retten velger av denne grunn å ikke være mer detaljert i omtalen disse klausulerte dokumentene i kjennelsen.

- Ikke i stand til å ta vare på seg selv

22-åringen ble pågrepet natt til søndag etter at en jente i slutten av tenårene ringte politiet i 02-tiden for å melde fra om en voldtekt. Han ble pågrepet ved et hotell i Trondheim sentrum. Mannens forsvarer Tore Angen opplyste mandag at klienten har avvist at han hadde seksuell kontakt med den fornærmede tenåringen.

Fungerende teamleder Kjersti Lysholm ved voldtektsteamet i Trøndelag politidistrikt har tidligere opplyst at det ikke er snakk om en overfallsvoldtekt, og at det var kommunikasjon i forkant av hendelsen. Hun ønsker ikke å kommentere hva fornærmede har forklart i avhør.

- Jeg kan si at det skal ha skjedd på et hotellrom, men jeg vil ikke si noe hvordan de havnet på det hotellrommet, sa Lysholm til Adresseavisen mandag.

Sør-Trøndelag tingrett mener at en løslatelse av 22-åringen innebærer en bevisforspillelsesfare, og viser til at etterforskningen av den siste voldtektsanmeldelsen er inne i en tidlig fase. Politiet opplyste i retten at det gjenstår vitneavhør i saken. I tillegg må siktedes telefon og pc gjennomgås. Dommer Selvaag mener at det er av stor betydning for den videre etterforskningen at 22-åringen ikke gis anledning til for eksempel å slette meldinger fra sosiale medier eller forsøke å påvirke andre vitners forklaringer. Tingretten mener derfor at det foreligger «tungtveiende grunner» for å beslutte fengsling.

I tillegg mener tingrettsdommeren at det foreligger gjentagelsesfare. Retten mener at det er skjellig grunn til å mistenke mannen for to tilfeller av voldtekt, og finner at det er en «sterk grad av sannsynlighetsovervekt for at siktede vil begå nye sedelighetsovertredelser dersom han løslates». Dette underbygges, mener dommeren, av at modusen i de to voldtektspostene i siktelsen er noe lik ved at de fornærmede har vært beruset og ikke i stand til å ta vare på seg selv.

Tok betenkningstid

Påtalemyndigheten begjærte mannen fengslet i fire uker hvorav to med brev- og besøksforbud i fengslingsmøtet. Forsvarer Tore Angen mente  imidlertid at fengslingsperioden burde begrenses til en, høyst to uker, men retten tok påtalemyndighetens ønske til følge.

- Min klient tok betenkningstid etter å ha fått avgjørelsen. Han nekter straffskyld etter siktelsen, sier Angen.

Advokaten ønsker imidlertid ikke å uttale seg konkret om de to voldtektspostene i siktelsen.

Politiadvokat Gro Helland møtte fra påtalemyndigheten under fengslingsmøtet. Det eneste hun ønsker si i forbindelse med saken er følgende:

- Begjæringen ble tatt til følge.

Nekter: 22-åringen som er siktet for to voldtekter, nekter straffskyld, opplyser forsvarer Tore Angen. Foto: Trond Ola Tilseth