Mannen ble pågrepet tirsdag kveld, og fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett i morgen kl. 12.30. Politiet mener det er fare for gjentakelse.

Han er både siktet etter mordbrannparagrafen samt for skadeverk og grovt skadeverk ved brann.

- Mannen er siktet for å stå bak seks branner eller branntilløp i Risvollan-området den siste tiden, samt brannen i Munkegata 66 i forrige uke, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim, og legger til:

- Politiet har jobbet svært mye med denne saken og vi mener at det er skjellig grunn til å mistenke mannen for disse brannene.

Ikke avhørt

Det kan imidlertid bli endringer i siktelsen etter hvert, opplyser Momyr.

- I løpet av etterforskningen kan det komme inn andre saker, og det kan falle ut saker, sier han.

Hva som førte til pågripelsen ønsker han ikke å gi detaljert informasjon om. Mannen er ikke avhørt konkret om brannene så langt, og har ikke uttalt seg om straffskyld, opplyser Momyr.

Den siktede vil få mulighet til å avgi en forklaring i retten i morgen under fengslingsmøtet.

Ikke snakket med klienten

Mannens advokat, Arve Opdahl, opplyser at han så langt ikke har vært i kontakt med sin klient.

- Jeg har ikke fått noen dokumenter fra politiet. De forventer jeg å få i løpet av ettermiddagen eller i morgen tidlig. Så snart jeg får det har jeg grunnlag til å snakke med min klient om saken. Jeg avventer praten med ham til jeg har tilstrekkelig informasjon, sier Opdahl.

Ifølge opplysningene Opdahl har fått fra politiet har ikke hans klient blitt avhørt. Advokaten kjenner heller ikke til hvordan klienten stiller seg til siktelsen.

- Det som er sagt til meg er at de ikke har hatt kapasitet til å avhøre ham. Det er mulig at det ikke skjer før fengslingsmøtet i tingretten i morgen, sier advokaten.

Risvollan utsatt

I høst og i vinter har Trondheim vært rammet av en rekke branner og branntilløp - spesielt utsatt har Risvollan-området vært.

Den mest alvorlige hendelsen skjedde natt til 3. desember. Da brøt det ut brann i et rekkehus på Risvollan. Totalt ble 44 personer evakuert. 11 av disse ble kjørt til St. Olavs Hospital, der de ble sjekket for røykskader. En halvtime senere gikk alarmen på nytt. Da sto brakkene på Sunnland skole på Nidarvoll i fyr. Politiet mente at brannene var påsatt, og samme natt ble en mann i 50-årene ble pågrepet og siktet etter mordbrannparagrafen.

Mannen ble varetektsfengslet i Sør-Trøndelag tingrett, men løslatt etter bare få dager av politiet da de mente det ikke var skjellig grunn til å mistenke ham lenger. Riksadvokaten valgte denne uken å henlegge mordbrannsiktelsen mot mannen.

Disse to brannene er nå mannen i 20-årene siktet for.

Brann på Dreams

Det siste branntilløpet på Risvollan skjedde 27. januar da det ble satt fyr på papir rett utenfor utgangsdøren til en bolig på Blaklihøgda. I etterkant gikk politiet rundt med stikkbrev i postkassene i nabolaget for å få tips i saken. Den pågrepne mannen knyttes nå til dette forholdet, men også til brannen i Trondheim sentrum på fredag i forrige uke:

Da begynte det å brenne ved inngangspartiet på Dreams showbar i Munkegata 66. Brannen ble etter kort tid slukket. Etter brannen gjorde krimteknikere funn som tyder på at brannen er påsatt.

Natt til 3. desember brøt det ut brann i et rekkehus på Risvollan. Totalt ble 44 personer evakuert. 11 av disse ble kjørt til St. Olavs Hospital, der de ble sjekket for røykskader. En mann er nå pågrepet og siktet for å ha startet brannen. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN
På morgenen fredag i forrige uke begynte det å brenne ved inngangspartien til Dreams showbar i Munkegata 66. Brannen ble etter kort tid slukket. En mann i 20-årene er nå siktet for brannen. Foto: VEGARD EGGEN