Edel (5,5) og Christine (5) var sammen med flere andre barnehagebarn på utflukt til Ladestien tirsdag formiddag. I nærheten av klatrehallen på Ladehammeren i Trondheim plukket jentene opp ei gammel brusflaske.

- Den lå sammen med noen steiner og en gammel sko. Edel skjønte raskt at det var en flaskepost for hun la merke til at det var papir inni flaska. De synes det var veldig spennende med brevet, sier Lene Hommelien, en av de ansatte ved Nedre Elvehavn barnehage.

Korka satt bom fast

Men budskapet i flaskeposten lot vente på seg. Korka satt nemlig dønn fast.

- Den har trolig ligget tolv år i saltvann. Det var ikke mulig å få korka løs med hendene. De måtte ta med flaska til barnehagen, hvor vi skar den opp, forteller Hommelien.

Flaska bar preg av en strabasiøs ferd, og den var ganske slitt. Hommelien tror det er bare barns nysgjerrighet som gjør at slike flaskeposter blir funnet.

- Vi voksne hadde ikke sett den en gang. Det må barn til for å finne noe sånt, mener hun.

«Hästgrabbar i Trheim»

I brevet står det følgende beskjed:

Til Märtha og Ari

Vi sees i Falsterbo 6/7-02 på Falsterbo-horseshow!

Märtha - ta med fru Ulrichsen også!

Hilsen hästgrabbar i Tr.heim.

24. mai i 2002 giftet prinsesse Märtha Louise seg med forfatteren Ari Behn i Nidarosdomen. Marianne Ulrichsen var forlover. I likhet med prinsessen hadde også hun en karriere som sprangrytter.

Siden brevet skulle til prinsesseparet holdt jentene et foredrag om prinsesser for å oppsummere det spesielle funnet. De har også studert bilder av prinsesse Märtha Louise.

Sendte ut notatpapir til hele landet

- Nå er planen å sende brevet videre til Slottet, og få det overlevert til Märtha Louise og Ari. Femåringene skulle gjerne likt å møte prinsesseparet, og få leke med barna deres. Det snakker de en del om, sier Hommelien.

Hvem som står bak brevet er foreløpig et mysterium. Brevet er skrevet på et papir som stammer fra Hitra Grafiske AS. Daglig leder Tom Skare forteller at de sendte ut ei notatblokk sammen med andre varer til sine kunder rundt den tiden flaskeposten ble sendt.

- Brevet er ikke fra noen av våre ansatte. Jeg klarer ikke å komme på noen som det kan være. Vi sendte ut notatblokka til hele landet, sier han.

Vet du hvem som har skrevet det mystiske brevet i flaskeposten? Send inn tips til webred@adresseavisen.no.

Edel og Christine synes det var stor stas at brevet var til en prinsesse. Foto: NEDRE ELVEHAVN BARNEHAGE