Mens stormen «Ivar»  raste på det verste i går, måtte dette treet utenfor Nissekollen barnehage på Moholt si takk for seg.

- Det er et tre som har stått rett utenfor gjerdet på barnehagen som har rotveltet og knust et lekeskur. Vi var heldige siden det ikke var hovedhuset som ble rammet. Lekeskuret står litt i utkanten av lekeplassen og er totalskadd, sier styrer Nissekollen barnehage, Guri Evensen.

Sperrer av lekeplassen

Til tross for trevelten holder barnehagen åpent som vanlig i dag.

- Vi holder luciafrokost for barna og foreldrene, så treet har ikke forstyrret driften av barnehagen. Men vi sperrer av en del av lekeplassen, og vi får ikke fatt i lekene i skuret, sier Evensen.

Fryktet det verste

Evensen fikk vite om uhellet da hun leste adressa.no torsdag kveld. Da hun så at et tre hadde falt over en barnehage på Moholt, fryktet hun det verste.

- Jeg så at et tre hadde falt over en barnehage ved Moholt Alle, da tenkte jeg at det måtte det være en av våre barnehager. Vi har noen store tre rundt på området, så jeg fryktet at det kunne være hovedhuset som var tatt, forteller Evensen.

Etter vinden hadde løyet litt utpå kvelden satte hun seg i bilen og dro opp til barnehagen. Nå venter de på at treet skal bli fjernet.

- Vi har andre lekeskur, så barna skal få leker. Nå vil SiT bolig komme og ta en sjekk i dag, så må det vel fjernes. Det er for stort til at vi i barnehagen kan gjøre noe med det, sier Evensen.

Travelt for Trondheim bydrift

Over hele Trondheim har «Ivar» revet ned trær. Vaktleder for Trondheim bydrift vest i Trondheim, Ståle Bjerken, anslår at de har hatt mellom 20 og 30 oppdrag i løpet av torsdag kveld og natt til fredag.

- Det har blåst ned veldig mange trær på Byåsen og på Heimdal. Vi har hatt fire mann med motorsag som har jobbet med å fjerne trær fra veiene i går kveld og natt. Nå når det blir lyst må vi sende ut folk for å fjerne resten av trærne, sier Bjerken.

Også på østsiden av byen har det vært travelt.

- Det har gått i ett fra midnatt, vi har hatt flere vaktlag ute. I tillegg til trefall, ble det også kaldt i natt, slik at vi måtte sende ut biler for å salte veiene, sier Ole Nybrodal ved Buran driftstasjon i Trondheim bydrift.

Nissekollen barnehage har sperret av deler av lekeplassen på stedet treet ligger. Foto: Benjamin Weggersen
Foto: Benjamin Weggersen