Onsdag denne uka åpnet den internasjonale kjeden  Starbucks sin første kaffebar i Kongens gate i Trondheim. I starten av november skal de åpne enda en kaffebar på Nedre Elvehavn.

Gledet seg til jobben

Adressa.no har vært i kontakt med en student som skrev under kontrakt som deltidsansatt ved Starbucks på Solsiden i august. Denne uka fikk studenten en kjedelig telefon fra Starbucks.

- Jeg fikk beskjed om at jeg ble sagt opp, og det før jeg i det hele tatt har begynt, sier studenten nedslått.

Trondheimsstudenten hadde gledet seg stort til få jobbe tolv timer i uka som barista på den nye kaffebaren, og hadde også fortalt venner og kjente om ansettelsen.

- Det var kjipt å fortelle at jeg ikke hadde jobb likevel. Jeg hadde gledet meg kjempelenge til å begynne i jobben, sier studenten, som ønsket å spe på lånet med en deltidsjobb som det var enkelt å kombinere med studielivet.

- Ganske useriøst

- Jeg ble satt ut, og klarte ikke å si hva jeg mente. Men i ettertid ble jeg ganske provosert. Dette er ganske useriøst av en stor kjede, sier studenten, som ikke ønsker å stå frem med fullt navn.

Under telefonsamtalen fikk studenten vite at det var flere som hadde fått samme beskjed, og at årsaken var at Starbucks hadde ansatt for mange.

- Det er merkelig at de oppdager det tre uker før opplæringen skal begynne, sier studenten, som ble tilbudt én månedslønn i kompensasjon.

- Nå må jeg ut og se etter en ny deltidsjobb. Jeg hadde jo regnet med denne inntekten, og hadde planlagt vakter med tanke på studier, sier studenten.

- Veldig lei oss

Direktør Joannis Vendrig i Starbucks Skandinavia bekrefter at det ble ansatt for mange i den travle innspurten mot åpning av filialer i Trondheim.

- Vi ansatte for mange på Solsiden, og vi er veldig lei oss for det, sier han.

Foreløpig kan ikke Vendrig fortelle hvor mange som vil få beskjed om at de ikke har en jobb likevel. De er fortsatt i prosessen med å få på plass turnuslistene.

- Det var en misforståelse, og vi forsøker å rydde opp i dette på en ryddig måte, forklarer han.

Starbucks er lei seg for at de ansatte for mange i Trondheim, og lover å rydde opp så raskt som mulig. Dette bildet er fra Starbucks i Kongens gate som åpnet denne uka. Foto: CAMILLA KILNES
Starbucks er en kaffebarkjede med hovedkvarter i Seattle i USA. Nå har de over 16 000 utsalgssteder. I fjor åpnet den første avdelingen i Norge på Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: ntb scanpix