Politiet fikk like før midnatt mandag kveld melding om at en taxisjåfør var ranet og truet med kniv i Fjellseterveien på Byåsen i Trondheim.

Patruljene bevæpnet seg i jakten på gjerningsmannen. Kvinnen som jobber for Trøndertaxi skal ha blitt angrepet med både kniv og hammer, ifølge operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Slått med hammer

- Sjåføren er kjørt til legevakt med kuttskader i en finger, og ble også slått i hodet med en hammer. Hun er naturlig nok rystet etter opplevelsen, og blir nå ivaretatt av helsepersonell, sier han til adressa.no.

Fornærmede betegnes som lettere skadd, ifølge innsatsleder Dag Otto Evensen. Tirsdag morgen har ingen blitt pågrepet, og politiet jobber med etterforskning. Tidlig natt til tirsdag gikk operasjonslederen ut med følgende beskrivelse av gjerningsmannen:

- Det skal være en mørk mann på cirka 170 centimeter, trolig mellom 20 og 25 år. Han har store saggebukser og en mørk hettegenser eller jakke. Mannen er trolig norsk, men det er mer usikkert om han er trønder.

Farlig gjerningsmann

Alt tilgjengelig mannskap ble satt inn i jakten på gjerningsmannen, og hundepatruljer deltok også i søket. Evensen sier til adressa.nos reporter at de anser gjerningsmannen som farlig.

- Han er bevæpnet, og kan være farlig, sier Evensen.

Søket foregikk i et utvidet område fra Byåsen butikksenter, i skogsområdene ved Sverresborg og ned mot Byåsveien. Taxien ble i 00.30-tiden funnet på Sverresborg.

Ønsker tips

Taxien, en Skoda Superb, er fra Trøndertaxi og ble kjørt bort av bergingsbil. Klokken 01.25 trappet politiet ned jakten på gjerningsmannen.

- Vi har ikke lenger aktivt søk eller væpnet aksjon, i den forstand at hunden ikke går på noe spor. I fortsettelsen jobber vi nå med etterretning, og den kvinnelige sjåføren blir også avhørt. Hun har klart seg forbausende bra gjennom opplevelsen, sier Kimo.

Den kvinnelige drosjesjåføren ble slått i hodet med en hammer da gjerningsmannen ranet til seg denne taxien mandag kveld. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Politiet tok oppstilling flere steder på Byåsen. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Her en sivil politibil i Johan Falkbergets vei. Foto: joakim slettebak wangen