Fra mandag 5. august til fredag 16. august blir det endringer i kjøremønsteret i Tiller-området. John Aaes veg stenges nemlig for all trafikk, og både syklister, bilister og fotgjengere må finne alternative ruter.

- Det kan hende det blir mer kø i Tonstadkrysset, samtidig som trafikken vil flyte bedre i Østre Rosten, sier  byggeleder Roger Gjeldnes.

Støper ny bru

Grunnen til stengingen er at det skal støpes ny E6-bru i forbindelse med arbeidet med ny E6-trasé mellom Sentervegen og Tonstad. Det skal ikke være trafikk under brua mens støpingen pågår.

- Ingen bruer får støpes med trafikk under før en har kommet til bunns i hva som skjedde med brukollapsen på Rotvoll, sier Gjeldnes.

8. mai omkom to personer da Rotvollhaugen bru kollapset under støpingsarbeid.

Berører ikke E6

Arbeidet hindrer ikke trafikken på E6, og rampa fra John Aaes veg mot E6 nordover og rampa ned fra City syd vil fortsatt holdes åpne.

Statens vegvesen anbefaler alle trafikanter å kjøre om Tonstadkrysset, som et alternativ til John Aaes veg.

- Nå er det fortsatt skoleferie, så det er veldig gunstig å ta det nå. Men det blir merkbart for fotgjengere som har korteste vei gjennom John Aaes veg. De må gå en omvei, sier Gjeldnes.

De grønne linjene viser alternative ruter for gående og syklister når John Aaes veg stenges fra mandag av. Foto: Statens vegvesen