På veggene i leiligheten der Falck Danielsen ble drept hang det flere økser, men det var én av øksene politiets kriminalteknikere fant på åstedet som vakte større interesse etter økser og kniver i leiligheten var undersøkt, opplyste kriminaltekniker Jan Tore Volden fra Sør-Trøndelag politidistrikt i Sør-Trøndelag tingrett.

Dette var øksen politiet fant gjemt i en sengebenk ved kjøkkenet i boligen.

Den var skjult under noen tekstiler.

Trolig drapsvåpen

Det er dette våpenet som blir omtalt som formentlig drapsvåpen i tiltalen mot 48-åringen, som denne uken møter i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for drapet på Vibeche Sofie Falck Danielsen. 48-åringen er også tiltalt for mishandling av liket.

I retten viste kriminaltekniker Jan Tore Volden frem øksen, både under sakens første og andre dag i tingretten.

Ifølge han er den 49 centimeter lang, hvorav økseskaftet er 43 centimeter. På bakdelen av øksen er det hammer med klo, som kan brukes til å trekke opp spiker. Selve eggen på bladet på øksen er 11 centimeter langt.

- Hogd og stukket

På denne øksen ble det funnet blodspor fra drapsofferet på sju steder.

Likevel kan ikke Volden utelukke at det kan ha blitt brukt et annet drapsvåpen.

Ifølge gjerningsbeskrivelsen i tiltalen skal den varetektsfengslede 48-åringen ha hogd og stukket Falck Danielsen i hodet og halsen. Hun ble blant annet påført kraniebrudd og brudd i venstre kragebein, samt stikk- eller skjæresår på begge sidene av halsen. Hun døde av forblødning.

Pakket inn

Etter å at hun ble drept, skal 48-åringen og hans tidligere i felleskap ha fraktet liket fra åstedet i Kjøpmannsgata til Marinen. Der ble hun dumpet i elva.

Etter fem dagers leting fant dykkere henne ved Bakke bru i Nidelva.

Da var 48-åringen innpakket i flere søppelsekker, stretchlaken og dynetrekk. I tillegg var det brukt en skipssekk, en dyne, ett pledd, ti runder med svart ishockeytape og et belte, opplyste Volden i tingretten mandag.

Den tiltalte 48-åringen vet ikke om han erkjenner straffskyld for drapet, men han har nektet straffskyld for mishandling av liket.

Kriminaltekniker Jan Tore Volden fra Sør-Trøndelag politidistrikt viste frem det som kan være drapsvåpenet i retten i går. Foto: Pål Solberg