Britiske steinleggere vil bli anmeldt etter å ha dumpet masse på Ranheim, og deretter i Malvik i løpet av noen timer mandag kveld.

- De omreisende brukte en lastebil til å dumpe masse på et deponi på Ranheim. Dette er masse som skal lagres på en spesiell måte før det sendes til Oslo. Det koster ganske mye per tonn å skipe denne massen, og når det kommer noen og bare hiver fra seg masse uten å betale, så blir det ikke populært, forteller operasjonsleder Hanne Yding i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Blokkerte med gravemaskin og stein

Politiet fikk beskjed om hendelsen klokka 19.10. Etter at lastebilen ble tatt på fersken av ansatte på deponiet ble lastebilen sperret inne ved hjelp av gravemaskin og steiner som blokkerte veien.

Politi på stedet melder til Adressa.nos reporter at det har vært amper stemning.

- Det har vært ganske hett her. På dette deponiet må man betale for å dumpe masse. Det er ikke blitt gjort i dette tilfellet, sier en av politibetjentene på stedet.

Adressa.nos reporter fikk ingen kommentar av anleggsarbeiderne som sperret veien for lastebilen.

Dumpet masse på kontrollstasjon

Både politiet og de ansatte ved deponiet ga klar beskjed om at britene måtte ta med seg massen eller betale for å dumpe lasset på stedet.

- De valgte å plukke opp massen, og kjørte heller til vegvesenets kontrollstasjon på E6 i Malvik, og la fra seg massen der. Deretter kjørte de til Vikhammer camping. Nå har politiet beslaglagt lastebilen, og gjerningspersonene vil bli anmeldt for forholdet, sier Yding.

En gravemaskin ble brukt for å sperre lastebilen inne på området.