Ifølge den siste tellingen vekterne gjorde før midnatt, hadde rundt 3000 møtt opp for å sikre seg sportsutstyr fra den nyåpnede butikken på Tiller. De aller fleste ankom stedet i løpet av den siste timen.

- Vi satte oss et mål på 2000, noe vi greide, sier Henning Eriksen, kjededirektør i G-max, som sammen med de ansatte ønsket de første kundene velkommen med applaus og kaffe.

- Viktig å vise oss frem

120 ansatte, hvorav 20 sitter klare i kassa, er forberedt på å holde seg våkne det neste døgnet for å møte strømmen av kunder.

- Det er viktig å vise oss frem og fortelle at vi er her. Vi har brukt mye penger på markedsføring og tilbud, og tjener ikke penger på en slik åpning. Dette handler om å vise folk butikken, sier Henriksen.

Den 4000 kvadratmeter store butikken åpner bare 200 meter unna konkurrenten XXL, og til høsten åpnes en ny butikk på Lade Arena. XXL er størst med sin markedsandel på 24 prosent, mens Gresvig følger like bak med 23 prosent.

Målsetningen til G-max er 25 butikker på landsbasis, og plasseringen på Tiller er første ledd i å etablere G-max i Trondheim.

- Aldri vært under 2000

- De to store markedene for shopping er på Tiller og Lade, samtidig som det fins et naturlig sentrumsmarked. Til høsten har vi etablert oss på både Lade og Tiller, sier Henriksen.

Før åpningen uttalte Henriksen at det aldri har vært under 2000 i kø når de har åpnet butikker tidligere.

- Jeg tipper det kommer mellom 6000 og 8000 før vi slipper de siste inn klokken 20 onsdag

- Dette handler om å vise folk butikken, sier Henning Eriksen, kjededirektør i G-max, om nattåpningen av sportsbutikken. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Eriksen regner med at det vil ha vært mellom 6000 og 8000 kunder innom butikken før klokken 20 onsdag. Foto: Joakim Slettebak Wangen