Rute nummer fem skysser studenter fra Dronningens gate via Gløshaugen til Dragvoll hver morgen. Ruten er den travleste av de 46 traseene AtB opererer på i Trondheim. Nå må leddbussene som kjører der opptil seks ganger i timen til reparasjon.

- Det stemmer. Tre leddbusser ble tatt ut av bruk tidligere tirsdag. Resten av leddbussene ble tatt ut av trafikk i løpet av tirsdagskvelden. Det er totalt 13 stykker, sier kommunikasjonssjef Grethe Opsal i AtB til adressa.no.

Kan bli fulle busser

Rute fem går også til Buenget og Lohove. Årsaken til at bussene har blitt skadd skal være noen trikkeskinner på en overgang på Munkvoll. Dermed må Nettbuss, som leverer busstjenestene til AtB, få reparert kjøretøyene. Det kan få konsekvenser for studenter som skal til forelesninger onsdag morgen.

- Rute nummer fem er en stor rute med masse folk. Det er derfor det er så mange leddbusser også, sier Opsal.

I sommer ble det satt inn leddbusser på rute 5 for å bedre ta unna hordene av studenter. På tross av dette skrev studentavisa Under Dusken 5. september at det var voldsomme kapasitetsproblemer på traseen. Ifølge kommunikasjonssjefen har kapasiteten blitt ytterligere styrket etter dette. Hun utelukker ikke at det kan bli problemer onsdag.

- Det er vanskelig å vite hvordan dette blir. Det kan føre til at det blir en del fulle busser, sier hun.

For å håndtere trafikkavviklingen har AtB og Nettbuss satt inn flere 15 meter lange busser og en rekke andre, noe mindre busser til torsdag. AtB vil også følge utviklingen og eventuelle kapasitetsproblemer nøye.

Kan ta tid

Slik situasjonen er, er det vanskelig å vite hvor lang tid det vil ta å få reparert leddbussene.

- Jeg håper vi snakker om at det tar dager og ikke uker, sier Opsal.

Kommunikasjonssjefen sier videre at selskapet vil komme tilbake med nærmere informasjon til kundene når skadeomfanget blir kjent.

Rute nummer 5 til Dragvoll blir rammet av skader på bussene.