- Hovedsakelig skjer tyveriene i helgene, og i tilknytning til utesteder og alkoholinntak, sier politiførstebetjent og fagleder vinning, Pål Berg.

Over 2300 lommetyverier er anmeldt til politiet i Trondheim siden 1. januar i 2014. Det tilsvarer nesten tre hver dag. Men ifølge politiet har trenden med hvor tyvene slår til, endret seg over de senere årene.

- Det er ikke lenger så mange tyverier som skjer på åpne plasser eller i køer utenom helgene, slik som vi så tidligere. Generelt er det lettere å stjele fra berusede personer, og vi ser at tyvene oftere sikter seg inn på denne gruppa, forklarer Berg.

I det interaktive kartet i toppen av saken, kan du holde pekeren over prikkene og se mer informasjon hvor det er flest tyveri fra personer i Trondheim sentrum.

Ei gate, seks måneder, 57 saker

På toppen av lista over steder hvor tyvene slår til, troner Nordre gate med sine populære ute- og spisesteder. Bare i løpet av årets seks første måneder, mottok politiet 57 anmeldelser for tyveri fra personer i denne gata.

Det er likevel en nedgang siden første halvår i 2014, da tallet var 88.

- Vi opplever at det er færre episoder med lommetyveri nå enn tidligere. Statistikken viser også en nedgang som samsvarer med vår oppfatning av situasjonen, sier Berg.

Nordre gate topper statistikken for lommetyver. Foto: Vegard Eggen

Mobiltyvene

Han forteller at politiet jobber kontinuerlig med å følge opp utestedene. Samarbeid med ansatte, for å få opp bevisstgjøringen hos vaktene om hva de skal se etter, har gitt en effekt over tid.

Likevel er det en gruppe bevisste tyver som går igjen på utestedene.

- Det er veldig mye telefoner som stjeles. Disse har ofte høy verdi, er lett å stjele og lett å omsette. Vi ser enkeltkvelder der det forsvinner ti telefoner fra et utested. Da mistenker vi at det kan være en bande som har slått til, og som går bevisst etter akkurat mobiler. Men vi har ikke hatt noen slike tilfeller den siste tida, sier Berg.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.