Les bloggen her!

Nordtømme er utdannet fysioterapeut og har siden i sommer skrevet om trening, skader, skadeforebygging og behandling.

- I hovedsak har bloggen til nå handlet om skader og symptomer. Jeg har blogget litt om trening for de som er i oppstarten etter en lang periode uten trening, og gitt råd om hva de kan gjøre for å unngå skader. Etter hvert skal jeg skrive både for de som er ny i trening og de som satser mot toppen, sier Liv-Miriam Nordtømme.

Mindre personlig

Lillesøster Rachel Nordtømme er blant Norges mest leste bloggere med «Run with me», hvor hun i øyeblikket skriver mye om forberedelsene til tv-programmet «Skal vi danse». Storesøsteren har ikke de samme ambisjonene.

- Jeg vil ikke skrive en så personlig blogg som Rachel. Mange følger Rachel fordi hun er den hun er, og de er nysgjerrige på hennes liv. Min blogg handler ikke om hva jeg gjør i dagliglivet eller min personlige trening, selv om jeg sikkert har hatt alle skadene jeg skriver om. Min blogg er litt mer upersonlig, litt mer faglig, siden jeg skriver om det jeg jobber med hver dag, sier Liv-Miriam Nordtømme.

- Ble du inspirert av Rachels blogg?

- Den gjorde meg faktisk mest skeptisk i starten. Hun fikk så mye oppmerksomhet og styr. Jeg så hvor sliten hun ble i starten. Rachel har stukket seg frem på andre måter og en periode fikk hun mye dritt blant kommentarene. De handlet mye om henne og ikke bloggen. Så lenge jeg ikke blogger om meg selv, så tror jeg ikke jeg får det samme peset, sier 27-åringen.

Hun erkjenner at hun spurte lillesøsteren om råd, før hun begynte å blogge.

- Jeg snakket med henne og spurte om hva hun trodde. Hun sa: Det synes jeg du skal gjøre, bare begynn. Det blir hva du gjør det til selv, og det tror jeg hun har rett i, sier hun.

Aktiv i idrett

Både Liv-Miriam og Rachel har vokst opp i idrettsmiljøet i Steinkjer. Eldstesøsteren har bakgrunn fra både friidrett og langrenn med trenerutdanning innen begge idrettene. I friidrett kan hun vise til to sølv og en bronse på 800 meter som senior, i tillegg til flere NM-gull som junior.

Idrettskarrieren er over. I de siste åtte årene har hun bodd i Trondheim. Hun jobber som fysioterapeut i Trondheim og Rissa, og bloggingen skjer på fritiden.

- Jeg prøver å svare på spørsmål hver dag, men det kan bli travelt av og til. Jeg trenger mer tid på hvert innlegg. Det tar mer tid å blogge om faglig innhold enn om jeg skulle skrevet om hvilke klær jeg har på meg i dag, sier hun.

Fikk drahjelp

De første dagene hadde bloggen nesten 100 lesere, men så sank interessen til 6-15 daglige lesere. Men så en dag la lillesøsteren ut en lenke.

- Denne dagen kom jeg opp i 3000 lesere. Det ga en boost, siden har det stabilisert seg på mellom 450 og 550 hver dag. Det er jeg fornøyd med, sier Liv-Miriam Nordtømme.

Treningstips. Liv-Miriam Nordtømme gir tips og viser ulike øvelser i bloggen. Slik kan du trene bakside lår, sete og rygg. Foto: PRIVAT
Styrketrening. Liv-Miriam Nordtømme viser hjemmeøvelser for armene. Foto: PRIVAT
Bloggsøstre. Både Rachel (t.v.) og Liv-Miriam Nordtømme - her med hunden Dotten - er aktive bloggere på nett. Foto: PRIVAT