Noen gater i Trondheim skiller seg klart ut i oversikten over steder der Trondheim parkering skriver flest parkeringsbøter. Fjordgata er stedet hvor flest feilparkerer. Hele 2296 bøter ble skrevet ut for enten feil parkering eller at man ikke har betalt tilstrekkelig parkeringsavgift, viser tall fra Trondheim parkering for perioden mellom juli 2010 til juli 2011.

– Vi har en ansamling av plasser i Fjordgata med høyt belegg. Hvis man ikke finner skikkelig plass her, parkerer en del førere likevel, sier direktør i Trondheim parkering, Erlend Solem.

Feilparkerte biler i Fjordgata kan føre til farlige situasjoner i trafikken.

– Hvis man parkerer på feil plass kan man for eksempel hindre utrykning til bryggene. Feilparkeringer i dette området kan også minske sikten, slik at faren for ulykker øker, mener Solem.

Unngå bøter i p-hus

Solem trekker frem parkeringshuset i Sentralbadet som et alternativ til å lete etter plass i Fjordgata.

– Vi oppfordrer folk til å parkere i parkeringshus i stedet for å lete etter plass. Da er det lettere å unngå bøter og sikkerheten bedres, sier Solem.

Videre på verstinglista kommer andre gater i sentrum. Munkegata, Kongens gate, Dronningens gate og Bispegata tar opp de neste plassene.

– I Bispegata parkerer en del som bare har korte ærend og dermed parkerer unødvendig feil.

Vil minske antall bøter

Trondheim parkering skrev bøter for 17,3 millioner kroner i fjor. 30 000 av de 50 000 bøtene Trondheim parkering skrev i fjor var på grunn av at førere ikke hadde betalt parkeringsavgiften eller ikke betalt nok.

– Vi har som mål å halvere antallet som får bot for ikke å ha betalt parkeringsavgift i 2013, sier Solem.

Et av virkemidlene Trondheim parkering ønsker å bruke for å nå dette målet er p-appen som man kan laste ned på mobiltelefonen, og blant annet forlenge parkeringstiden.