- For oss representerer brannen intet mindre enn en katastrofe. Hele virksomheten og alt vårt utstyr er jevnet med jorden. Resultatet av hardt arbeide, rask vekst og satsing foran en ny sesong er fullstendig radert bort. Hele beholdningen på 88 nye snøscootere er borte, likeledes et hundretall påhengsmotorer og vårt lager av mindre båter. Men vi føler samtidig stor lettelse over at lystbåtene som ligger i elven med en samlet verdi av 10 millioner kroner, slapp unna bare med sotbelegg og småhull i kalesjer. Hans Jørgen Wedø har all grunn til å fortvile over katastrofebrannens herjinger.

Nidelven Marina har vært gjennom en raskt vekst og utvikling i tiden etter at marinaen ble etablert på Nordre Verft sommeren 1979. I løpet av denne korte tiden har omsetningen av båter, snøscootere og utstyr steget fra tre til 20 millioner kroner, og marinaen er i dag dominerende på markedet for større lystbåter. Man har også bygget opp et betydelig salg av snøscootere.

Etter at røken drev bort lå marinaområdet tilbake som en svart slagmark. Nidelven Marina leier tomten av Trondheim kommune etter at kommunen makeskiftet med Nordenfjeldske Dampskibsselskab. Kontrakten løper egentlig ut ved årsskiftet, men forhandlingene er i gang om mulig forlengelse, eventuelt etablering andre steder i TMV-området.

- Det ser svart ut akkurat nå, men vi har ikke mistet motet helt, sier Hans Jørgen Wedø. Vi har konkrete planer om nytt marina-anlegg, som vi forøvrig har presentert for Trondheim kommune, og som vi nå håper vil la seg realisere trinnvis i tiden fremover. Virksomheten har vokst kraftig fra sesong til sesong, og vi har i dag et nært kundeforhold til ca. 170 båteiere, som mer eller mindre er avhengig av den service vi driver.

- Og deres båter blir nå liggende vinteren over i elven?

- Båtene må på land, og det er vår tro at det skal la seg gjøre dersom vi får anledning til å benytte annet kranutstyr på området. Vi står ribbet til skinnet akkurat nå, men allerede mens brannen raste kunne vi registrere stor forståelse og vilje til å hjelpe fra en rekke hold. Noe betenkt er vi med tanke på nye kunder og oppfølging av salgsvirksomheten. I safen, som forhåpentligvis ligger intakt et sted i askehaugen, ligger ordrer for fire millioner kroner. Det ser svart ut, men som sagt, motet har vi ikke mistet, sier Hans Jørgen Wedø, som føler en viss lettelse over at virksomheten var behørig forsikret.

Foto: NILS TOLDNES