I dag holdt Øystein Grøndahl, masterstudent og nestleder i Nito Studentene, et eksamensforberedende kurs i matematikk for førsteårsstudenter ved NTNU.

- Matematikk er noe de fleste opplever som tyngst i starten av studiet. Denne forelesningen streames live på nett, og legges ut i etterkant. Det vil også være mulighet for dem som følger forelesningen å bruke chat til å stille spørsmål underveis, sier Grøndahl, som blant annet holder på med en master i romfysikk..

Tidligere har han holdt samme type forelesning i Bergen. Dagens forelesning ble avsluttet klokken 18.00.

Ingeniørmangel i Norge

Adresseavisen har tidligere skrevet at norske bedrifter mangler 16 000 ingeniører. Leder Lasse Bjerke i Nito Studentene sier at vi har nok mennesker som søker på ingeniørstudier, og at hvis alle gjennomførte utdanningen hadde vi ikke hatt denne mangelen.

- Men det er et vanskelig studium med for lav gjennomføringsgrad. Årsaken er blant annet en tøff overgang fra videregående skole til høyere utdanning. Vi ønsker å hjelpe til ved å tilby ekstra kurs før eksamen, forklarer Bjerke.

Han sier at NTNU er en av de flinkeste i klassen til å legge ut forelesninger på nett, og studenter kan blant annet bruke dem i sine eksamensforberedelser.

- De kan bruke forelesningene til å se på temaene de synes er vanskelig, sier Bjerke.

Han forteller at vi trenger ingeniører til å drive Norge, og at det kommer mange spennende utfordringer relatert til den kommende eldrebølgen.

- Ingeniører må hjelpe sykepleierne med praktiske problemer, slik at helsepersonellet kan jobbe med menneskene, sier Bjerke.

Liten tilgang på streamede forelesninger

Nito opplyser at organisasjonens egen undersøkelse viser at få studenter har tilgang til streamede forelesninger. 71,2 prosent av studentene Nito har vært i kontakt med svarer at de aldri får undervisning på stream.

Nito ser at prestisjetunge utdanningsinstitusjoner som Massachusetts Institute of Technology (MIT), Harvard og Oxford streamer mye allerede, og at NTNU er flinke på det i Norge.

LES OGSÅ: 100 000 forelesninger nedlastet

Nestleder Øystein Grøndah i Nito Studentene holdt også kurs i Bergen i desember. Foto: Daniel Gjerstad